9.2.2010

Ei nimi miestä pahenna

Tai naista. Tai tässä tapauksessa koiraakaan. Nimen keksiminen Lumihiutaleelle tuntuu uskomattoman vaikealta! En muistaisi, että Taran kohdalla olisin tällä tavalla nimiongelman kanssa painiskellut, tosin silloin Tiina 13 wee oli varmaan jo pari vuotta ennen Taran kotiutumista kirjoittanut pennun nimilistan etukäteen. Muistelisin, että Taran nimeksi olisi voinut tulla myös Nette/Netta tai Minttu, onneksi kuitenkin päädyin nykyiseen nimeen, sillä Tarahan näyttää ihan Taralta. :)

Lumihiutaleen kohdalla olen pyöritellyt mielessäni jo varmaan miljoonia nimiä. Tuntuu ihan epätodelliselta, että pentu on täällä _ihan oikeasti_ muutaman viikon päästä... Ilmoitin meidät jo kahteen pentutouhupäiväänkin, jotka olisi tarkoitus pitää maaliskuun 10. ja 17. päivä. Ilmoittautumislomakkeessa oli "hauska" laittaa koiran kutsumanimen kohdalle "Ei vielä nimeä, luov. 26.2.". Varmaan miettivät siellä, että ompa persoonallisesti nimetty lapsonen. 

Toisaalta haluaisin, että nimi olisi (vanha) englantilainen nimi, mutta toisaalta joku uniikimpikin innostaisi. Mitkään perusnimet eivät ole yhtään tyyliäni, mutta varmasti Tessu, Vilma, Riku jne. sopivat kantajilleen loistavasti, en siis sillä tavalla halua niitä dissata. Tein joitakin kuukausia sitten nimilistan senhetkisistä suosikkinimistäni, jotka kuuluivat seuraavasti: Fei, Frea, Kendra & Nelda. Nimet eivät ole tuossa minkäänlaisessa järjestyksessä. Tätä nykyä olen kuitenkin pudottanut jo Fein ja Frean laskuista pois, sillä pentu ei näytä yhtään "feiltä" tai "frealta". Onhan tuo Frea eri kirjoitusmuotoineen aika yleinen muutenkin. Kendrankin olen jo aika pitkälti unohtanut, sillä se kuulostaa hyvin, hyvin, hyvin tökeröltä suomalaisen suusta kuultuna. Samoin kaikki Rae, Kayla jne. tyyliset, jotka ovat minusta kauniita nimiä.

Tämän hetken "suosikkinimeni" pikkuneidille on tosiaan Nelda... Mutta katsoessa Lumihiutaleen kuvaa ja sen pikkunassua, se ei oikein näytä nimeltään. Tänään päivälenkillä taapertaessani Taran kanssa mieleeni popsahti jostain alitajuntani perukoista nimi "Din". Olen käyttänyt tätä paljon mm. netissä eri foorumeilla, mielestäni se on nätti ja ytimekäs nimi. Dinhän juontaa juurensa lapsuudestani, jolloin olin innokas Zelda-pelien fani. (Ja kuka sanoi, etten enää olisi.). Peleissä Din oli voiman jumalatar, mutta vaikka Lumihiutale ei mikään Hulk Hogan olisikaan, on nimi jotenkin symbolinen sitten. Ehkä. Laitan varmaan Dininkin nyt tuohon nimilistalle.

Pitäisiköhän tässä kansanäänestys kohta järjestää Lumihiutaleen nimen takia?

Ei kommentteja: