12.3.2010

Pennunpalleroisia

Olimme Neldan kanssa tosiaan keskiviikkona Koirakoulu Silkkitassun järjestämässä pentutouhupäivässä Helsingin Pitäjänmäessä. Matka kesti parilla eri bussilla paikan päälle tunnin, itse touhupäivä kesti myös tunnin ja paluumatka olikin sitten jo vähän pidempi (klo. 21 jälkeen yksi bussi ei enää mennyt...), joten on sanomattakin selvää, että kyllä tuon yli 3-tuntisen reissun jälkeen oltiin molemmat ihan poikki. :D No, ainakin tuli treenattua kunnolla julkisissa olemista (bussit, metro)!

Reissu oli kyllä erittäin kannattava. Meidän lisäksemme touhupäivään osallistui 14-viikkoinen chihu (uros), yli 6 kuukautta vanha chihu (uros), 5 kuukautta vanha havannankoira (narttu) sekä 11-viikkoinen lagotto (narttu). Kun saavuimme Neldan kanssa paikalle vähän liian ajoissa (yli puoli tuntia, aika tavallista minulle, jos olen menossa vieraaseen paikkaan) jouduimme odottelemaan "aulassa". Siellä Nelda oli jotenkin ihan kamalan peloissaan ja mietinkin, että mitähän tästäkin reissusta tulee, kun lapsonen on jo nyt noin kauhusta kankeana. Välillä Nelda kuitenkin reipastui ja kulki häntä ja suostui leikkimäänkin. Pitää vaan muistaa olla itse rento ja huoleton.

Itse touhuhetken alkaessa ja muut pennut havaittuaan Nelda reipastui silmin nähden eikä aikaisemmasta arkailijasta ollut jälkeäkään. Oli muutenkin helpotus huomata, että muutkin pennut arastelivat alussa, ettei Nelda sentään ollut ainoa. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että vaikka Nebula olikin joukon nuorin, vaikutti se myös olevan rohkein. :) 6-kuukautinen chihupoikakaan ei tosin paljoa mistään hätkähtänyt, mutta hän onkin jo vähän vanhempi kaveri. Olin todella todella todella helpottunut, kun Nelda vaan käyskenteli, juoksenteli ja loikki ympäriinsä, epäröimättä muiden ihmisten (paikalla oli pari lastakin eikä Nelda pelännyt heitäkään, vaan meni syliin jne.) ja koirien keskellä! Kunnolla koiralapset eivät painineet, mutta jahtaamisleikkejä kyllä harrastettiin. Nelda tykkäsi juosta kovasti lagottoneidin perässä, mutta lagoton haukut saivat Neldan kyllä varuilleen. Haukkutreeniä siis jatkettava.

6 kuukautta vanha chihupoika kiinnostui kovasti Neldan tuoksusta. Poika ei oikein keskittynyt mihinkään muuhun kuin Neldan takamuksen nuuhkimiseen ja jahtaamiseen (alistaminen astumalla jne.), taisi vähän hällä hormonit hyrrätä. :) Onneksi ohjaajamme Jenni kuitenkin piti tiukkaa linjaa siitä, että koko homma ei saa mennä jahtaamiseksi ja alistamiseksi. Ei Nelda chihupojan lemmenosoituksista kyllä kamalasti pelästynyt, mutta kuitenkin. Chihupoika joutui olemaan suurimman osan ajasta hihnassa (valitettavasti) ja vaikka otin Neldan ohjaajan pyynnöstä välillä syliin, että poitsu voisi kiinnostua muista koirista, mutta ei kun ei. :) Mitenköhän hyvältä Nelda sitten tuoksuu urosten mielestä, kun neidillä alkaa juoksut, kun jo nyt oltiin noin kiinnostuneita..? Loppua kohden 14-viikkoinen (toinen) chihupoikakin keskittyi lähinnä Neldan takamuksen haistelemiseen ja seuraamiseen... Pojat, pojat. :)

Kaiken kaikkiaan odotan innolla ensi keskiviikon pentutouhupäivää. :) Toivottavasti sekin menee yhtä hyvin! 

Ei kommentteja: