3.3.2010

Colossus vs. Vinkuiita

Lähiaikoina luvassa todennäköisesti pelkkiä pikapäivityksiä, kun koulu ja koirat täyttävät päivän tällä hetkellä aika hyvin. :)

Mutta asiaan. Tara ja Nelda alkavat jo (mielestäni) tulemaan tosissaan juttuun keskenään. Tyttöjen vakileikiksi on tullut "nokkamiekkailu" Taran synttärilahjaksi saamassa pedissä. :D Kamala urina ja napsutus vaan kuuluu, kun Nelda näykkii Taraa joka puolelta ja rouva pyrkii sitten vastaamaan "pistoihin" haukkailemalla. Häntä heiluu molemmilla kovasti, odotan innolla, kun ilmat tästä lämpenevät ja tytöt pääsevät ulos kirmailemaan ja revittelemään. Kyllä Tara osaa myös kunnon jöötä pitää, jos kakru käy liian ärsyttäväksi. Mutta lempein ottein Tara kasvatti siskoni Tintti-koirastakin kelpo koiran, joten en Neldankaan tapauksessa epäile frouvan kasvatustaitoja. ;) Välillä kyllä pelkäsin jostain kumman syystä, että Tara haluaisi Neldalle pahaa, mutta näin ei todellakaan ole. Tara on maailman lempein ja kärsivällisin koira (paitsi silloin, kun on ruuasta kyse).

Harmillisesti ilmat ovat taas kylmenneet ja Neldan sisäsiisteyskasvatuksessa on tullut kovasti takapakkia. En kyllä ala vielä stressaamaan tuosta, kun lapsi on tosiaan vasta 8-viikkoinen. Pissat tulevat pääasiallisesti sisälle minne sattuu ja milloin sattuu (koko yön Nelda kyllä pidättää, mutta aamulla on sitten heti pisut lattialla/matolla/paperilla, ei siihen ehdi oikein edes vielä reagoimaan). Kakat on aika hyvin saatu ulos sihdattua, nyt kylmällä ilmalla siellä vaan ei viitsi kauaa olla, ettei tule virtsatietulehdusta tai pieni muuten kylmety.

Kouluni jatkui tosiaan tuossa tiistaina ja hyvin tytöt ovat pärjänneet poissaolessani (vaikkakin ti siskoni tulikin hoitamaan koiria klo. 10 jälkeen tänne ja tänään Toni oli jo klo. 12 aikaan kotona eli pitkiä poissaoloaikoja ei ole viel ollut eikä mielestäni tarvitsekaan). Pentuportti + lakana + peitto -kombo ovat pitäneet Neldan hyvin  portin oikealla puolella. Muuten voisin kyllä antaa tyttöjen olla samassa tilassa päivän, mutta Neldalla on taipumusta maistella ja natustella asioita ja siksi sähköjohdot ovat vaarana, vaikka niitä onkin peitetty ja Neldan pääsyä niille koitettu evätä. Ehkäpä tässä voisi jo muutaman viikon päästä miettiä portin pois jättämistä?

Tänään käytiin Neldan kanssa ajelemassa bussilla, istuskelemassa metroasemalla ja kaupan tuulikaapissa. Pitkään ei viitsitty olla, mutta tulipahan vähän ihmeteltyä asioita. Kaupassa Nelda tosin oli aika peloissaan, sillä ostoskärryt kolahtelivat niin kovasti ja neiti pelkää kovia ääniä. Toivottavasti lapsosesta ei tule paukkuarkaa, sillä asumme niin lähellä Santahaminaa, että varusmiesten ampumis- ja muut sotaharjoitukset saattavat olla paukkuaralla koiralle tuskaa. Ajattelin hiljalleen siedättää Neldaa koville, yllättäville äänille, eihän tässä ole suinkaan vielä toivoa menetetty. :)

Kuvia lisää myöhemmin.

Ei kommentteja: