5.5.2012

AVO-luokan korkkaus ja pieni pettymys

Oltiin tänään Neldan kanssa HSKH:n järjestämässä tokokokeessa AVO-luokassa ensimmäistä kertaa. Kaikki ei mennyt todellakaan niin kuin treeneissä, mutta alun pettymyksen jälkeen pystyin löytämään suorituksestamme jotain hyvääkin. :) 

Paikallaolo 3min näkösuojassa 7½: Meni vasta toisella käskyllä maahan (oi miksi Nelda, miksi? :b) ja vaihtoi asentoa lonkalta toiselle kahdesti, joten siitä lisäpistevähennys. Kyllähän se siellä kuitenkin pysyy, hienoa. :)

Seuraaminen taluttimetta 7: Gaah, vihaan seuraamista, maailman tylsin ja ikävin liike. : / Nelda menee aina koetilanteessa ahdistustilaan, sillä mua jännittää niin paljon kilpaileminen. Tämän takia meidän seuraaminen oli tuomarin silmissä ihan kamalaa: välillä edistää, välillä jätättää, haistelee, haahuilee, ei minkäänlaista kontaktia, perusasento jäi tekemättä... 

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7½: Tuomari kehui maahanmenoa erittäin hyväksi, mutten muista, mistä pistevähennys tuli. Varmaan joku perusasentoon tuloon liittyvä asia, ennakointi esimerkiksi.

Luoksetulo 0: Juoksi läpi jonnekin mun selän taakse, ihan kuin tätäkään ei olisi tarpeeksi treenattu. (Toim. huom. heti koevuoromme jälkeen teki täydelliset stopit kehän ulkopuolella, kun ei oltu koetilanteessa enää. :D ) Nollattiin sen takia, kun käännyin katsomaan, minne Nelda meni. Jos olisin jatkanut eteenpäin tuijottamista ja kutsunut Neldan sivulle, oltaisiin saatu edes se 5. 

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8½: Vino seisominen, "ei vahva asento", muuten ei muistaakseni isompaa ongelmaa?

Noutaminen 7½: JEI, se ei varastanut kapulaa heitettäessä! :D Hyvällä laukalla kapulalle, ravaten takaisin, joten siitä vähennys. Lisäksi pureskeli kapulaa ja tuli vinoon perusasentoon (nämä perusasennot ei toimi meillä yhtään kokeissa). Olin Neldan noudosta kuitenkin tosi ylpeä, sillä meinasin heittää monesti hanskat tiskiin tämän liikkeen kanssa. :)

Kauko-ohjaus 9: Ensimmäinen nousu vasta tokalla käskyllä, mutta sitä meillä on treeneissäkin välillä ollut. Muut vaihdot täysin puhtaat, hienoa Nelda. :)

Estehyppy 10: Neldan bravuuri, toivottavasti on jatkossakin. :) Tämänkin liikkeen kanssa on taisteltu urakalla.

Kokonaisvaikutus 8: Nämä siis omia kommentteja... mutta kokeissa meidän yhteistyö on aika keskinkertaista ellei jopa huonoa. Koira ei nauti tilanteesta, eikä omistaja varsinkaan ja se näkyy kilometrien päähän. D: Lisätreeniä vaan koetilanteiden suhteen, niin oma jännitys toivottavasti lievenee ja kisarutiinit saadaan kohdalleen.

Yhteispisteet olivat 138,5 ja AVO3-tulos saatiin. Ei se ykkönenkään NIIIIIN kaukana olisi ollut, jos luoksetulo olisi mennyt vähän paremmin. :) Kaiken kaikkiaan tänään kaikilla AVO-koirakoilla meni vähän kehnosti, yhtään 1. tulosta ei tullut kenellekään. Tämän takia sijoituttiin Neldan kanssa seitsemästä koirasta jopa kolmansiksi, "jee". :D

Onneksi on nyt tulossa ainakin pari epävirallista koetta, että päästään koetilannetta treenaamaan. :) Liikkeethän menee treeneissä nappiin (paitsi luoksari ja kaukot ei aina), mutta kehittämistarpeita kyllä riittää. Tärkeimpinä asioina meidän tulisi luoda omat rutiinit koetilannetta varten sekä treenata kaikkea odotettavaa ja odottamatonta, mitä kokeissa voi tulla vastaan. Kaukopalkka toimii hyvin, mutta varmasti ilman palkkaa treenaamista pitää tehdä lisää. Se palkka taskussa on ehkä mulle tärkeempi tuki kuin Neldalle. Heti kehään astuessa alkaa ahdistamaan, kun ei ole namia taskussa ja Nelda heti nappaa mun ahdistelut ja jännittämiset.

5 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Moikka, kaipailit linkkiä fb:n tokoryhmiin. Me ollaan saatu treeniseuraa täältä: https://www.facebook.com/#!/groups/122011507883913/

:)

Tiina kirjoitti...

Kiitos kaunis. :)

Saila kirjoitti...

Etkös sä ollut myös koirat.comissa kirjoitellut? Tulevaisuuden tokovaliot -ryhmä toimii enemmän ja vähemmän aktiivisesti. :) Minusta koirineni saa myös treeniseuraa, etenkin paikallamakuuseen, ja mä mielelläni käskytän jollekin koeliikkeet jos mulle käskytetään :)

Tiina kirjoitti...

Juu, koirat.comissa kirjoittelen. :) Pistetäänpä tuo korvan taakse, sillä vieraille ihmisille meidän tokon esittäminen on niin hirrrrveän jännittävää, että saataisiin hyvät jännitystreenit Neldan kanssa. :) Onko tuo Tulevaisuuden tokovaliot FB:ssä vai missä?

Saila kirjoitti...

Juu fb:ssä se on.