31.10.2010

Eka virallinen korkattu!

Nelda Nebulainen osallistui tänään ekaan viralliseen näyttelyyn n. 10 kuukautta vanhana, mahtava kokemus oli! Ei taida tämäkään harrastus nyt pariin viralliseen näyttelyyn jäädä, sen verran innostuttiin. :D Voittaja ainakin nyt seuraavaksi ja jos sitten alkukeväällä keskityttäisiin vähän muuhun ja myöhemmin sitten kehäkettuilua lisää. 8)


Nabu vinkkailee tuomarille.





Suuntasimme siis pikkusiskoni, Tonin ja tietenkin Neldan kanssa kohti Lahden KV näyttelyä. Kello soi jo 5:30, mutta onneksi kelloja oli jouduttu siirtämään yön aikana tunti taaksepäin, niin sai kuitenkin nukkua vähän pidempään periaatteessa. :)

Shelttejä Lahdessa oli narttuja 36 ja uroksia 17 kappaletta, ihan mukava määrä siis! Junnuluokassa narttuja oli 7. Mielestäni Neldan suoritus oli ihan loistava, sillä neitonen ravasi suht nätisti EIKÄ väistänyt tuomaria. Kyllä lapsosta selvästi jännitti, mutta mitään pakitusta tms. ei onneksi esiintynyt. Saatiin sitten tosiaan H eli hyvä. :) Mielestäni arvostelu oli aivan loistava enkä olisi ikinä uskonut, että Babulainen saa noin hyvät arviot, vaikka maailman kaunein koira minusta onkin. <3


Junnutytöt rivissä. 



Arviointi meni siis näin toisella kotimaisella kielellä (ruotsi):
"God typ, tillräckligt utvecklat huvud för ålder, mörka ögon, bra stop, ngt stela öron, önskar mer förbröst, fin kroppslängd, ännu ngt smal i kropp, rör sig med bra steg, bra päls och färg."

Arviointi vapaasti suomennettuna (toiv. ei isompia mokia):
"Hyvä tyyppi, riittävän kehittynyt pää ikäisekseen, tummat silmät, hyvä otsapenger, hieman jäykät  korvat, toivoisin lisää eturintaa, hyvä vartalonpituus, kuitenkin vielä hieman kapea vartalosta, liikkuu hyvällä askeleella, hyvä turkki ja väri."


Mette Tufte (NO) arvioi Neldaa ensin pöydällä, sitten juostiin kolmio, jonka jälkeen siirryttiin seisottamaan koiraa tuomarin eteen ja kehäsihteeri kirjasi arvion.




Nelda osasi olla yllättävän rauhallinen suuressa hallissa, vaikka ei koskaan ollutkaan ollut tuollaisessa paikassa... Tosin ehkä kauppakeskus Itäkeskusta täällä Helsingissä voisi verrata tuollaiseen, mutta kuitenkin. :) Neldalla on sata kertaa paremmat hermot kuin Taralla, mikä on loistavan harrastuskoiran merkki! Tosin Tara-parasta ei voi paljon huonommaksi mennä... :)


Vuoron odottelua ja muiden shelttiläisten ihmettelyä.







Tästä on hyvä jatkaa sitten Voittajaan joulukuussa. ;)


Ei kommentteja: