13.11.2011

Tok-tok-tokoa

Käytiin jälleen Neldan kanssa Espoon Koirakeskuksen järjestämässä harkkatokossa, ALO-luokkaan siis osallistuttiin. Tällä kertaa koe oli sisähallissa ja mä arvelin, että ongelmia tulisi ja niitähän sitten todella tulikin... Saatiin kuitenkin kokonaispisteeksi hyvät 182p/200p, mutta mä en kyllä ollut moneen suorituksista lainkaan tyytyväinen. Voin siis jälleen todeta, ettei mennyt niin kuin treeneissä. :D Ainoastaan luoksepäästävyys, paikalla makaaminen, luoksetulo ja liikkeestä seisominen menivät ihan ok. 

Suurimpana ongelmana Neldalla olivat siis hajut... Nelda nuuskutti menemään ympäri ämpäri koealuetta. Alustana oli matto, johon oli varmasti meheviä tuoksuja imeytynyt. Lisäksi meidän luokka oli viimeisten joukossa, joten monet koiratkin olivat siinä ehtineet mennä ja mahdollisesti namejakin oli tippunut. Oli kyllä niiiiiin raivostuttavaa, kun ei tuo koira ole ikinä tuollainen. Nelda vaikutti ihan kuurolta, eikä meinannut millään välillä tulla mun luokse, kun neitiä ei kiinnostanut p*skan vertaa tokoilu. :D Tämä kyllä harmitti, sillä olin sisähallin ulkopuolella käynyt liikkeet lävitse ja ne olivat menneet just nappiin. Meidän eka tokokoe (joka muuten on viikon päästä), on sisähallissa, joten stressikerroin on päivän jäljiltä suuri. Nelda oli myös jostain syystä tosi hidas ja veltto. Yleensä neiti tekee hyvin ilman namia, mutta nyt ei kiinnostanut mun kanssa tekeminen yhtään.

Arvosteltiin kuitenkin seuraavasti...

Luoksepäästävyys 10: Ei mitään ongelmaa.

Paikalla makaaminen 10: Rauhallisesti pysyi, kyllä me tämä liike toivottavasti virallisissakin handlataan. :) Sekoilin vaan jättämiskäskyn antamisessa, sillä annoin Neldalle luoksetulon jättökäskyn. Onneksi pysyi tuollakin...

Seuraaminen kytkettynä 9: Kamalaa, aivan hirveää... Alussa lähti hyvin mukaan, mutta sitten otti etäisyyttä, käännökset oli rumat. En kyllä tiedä, miten saatiin ysi. :D Kontakti oli kohtuu ok, mutta tässä p*rseiltiin urakalla.

Seuraaminen taluttimetta 8,5: Vielä kaoottisempi kuin edellinen... Täyskäännöksessä Nelda irtosi musta metrin ja lähti haistelemaan ja jouduin kutsumaan nimeltä takaisin. Voi plääh.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6,5: Mua alkaa nyt tosissaan stressaa tämäkin liike. Viime harkkatokossakin jouduin antamaan Neldalle toisen käskyn, sillä jää seisomaan. Ei olla seisomista erityisesti harjoteltu, joten en tiedä, mikä nyt mättää. Otettiin kokeen jälkeen liike uudelleen kokeenomaisena ja meni ekalla täydellisen hyvin. Huoh. :D Ehkä mun jännitys tarttuu tai jännätessäni mulla on erikoisia maneereja tai kuulostan oudolta, eikä käskyt mene perille.

Luoksetulo 9,5: Mein bravuuri, kunhan ei nouse seisomaan mun kävellessä pois. :) Liikkuri sanoi, että Nelda osaa jarruttaa erinomaisen hyvin tullessa suoraan sivulle. Viime kerralla muistaakseni meni niin kovaa vauhtia, että sinkosi vähän mun taakse. Nytkin vauhtia riitti, mutta osasi jarruttaa ajoissa. En muista, mistä puolikas piste lähti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: Musta ei pysähtynyt ihan seinään, mutta liikkuri tykkäs. En muista, mistä tästäkään lähti se puolikas.

Estehyppy 10: Hidas ja vino, mutta liikkuri tykkäsi. Meneehän tämä liike meillä teknisesti oikein, mutta Nelda oli oikein emäveltto (=hidas!) tänään ja hypätään yhä edelleen vinoon treenaamisesta huolimatta.  Musta Nelda ei myöskään reagoinut välittömästi pysäytyskäskyyn...

Kokonaisvaikutus 9,5: "Oikein tyylikästä työskentelyä! Koira selvästi osaa, mutta otti nyt häiriötä jostain."


Jotta kaikki ei olisi pelkkää tekstiä, laitan videokevennyksen, jossa Nelda goes bananas. :D



Ei kommentteja: