18.11.2011

She's lump, she's lump. She's in my back.

Laulun sanoja mukaillen... Löysin Taralta tosiaan toissapäivänä omituisen patin vasemmalta puolelta selkärankaa, aivan ristiselän lähettyviltä. Tara ei aristanut tai potenut pattia mitenkään, mutta kyllä tuollainen 4cm x 4cm muhkura vähän alkoi huolestuttamaan, tai ei ihan vähänkään. Mä sain ihan kunnon hepulin ja soitettuani ensin itku kurkussa isille (:D) varasin sen jälkeen eläinlääkärille ajan heti seuraavaksi päiväksi.

Eilen Taran pattia siis tutkittiin ja eläinlääkäri tunnustelikin sitä sitten ihan perusteellisesti. Hän oli aika varma, ettei kyseessä ole rasvapatti, joten otettiin sitten samalla kertaa röntgenkuva Taran selkärangasta. Eläinlääkäri tulkitsi kuvasta, ettei patti ole myöskään luusta lähtöisin, mikä oli suuri helpotus. Hysteerikkona pelkäsin sen olevan juurikin joku sarkooma. Jäätiin kuitenkin nyt seurantalinjalle, sillä eläinlääkärin mielestä siitä ei saisi otettua kunnolla koepalaa/ohutneulanäytettä. Jos patti kasvaa tai alkaa aristamaan, otetaan sitten näyte ihan rauhoituksessa. Eläinlääkäri epäili, että kyseessä saattaa olla esim. trauman (kolahdus tms.) aiheuttama tiivistymä, joten toivotaan, että tällainen olisi kyseessä. Samalla tuli tosiaan kuvattua Taran selkä ja epävirallisena lausuntona lausui eläinlääkäri sen täysin terveeksi, jes. :)

Mä en ole Tarasta valmis luopumaan vielä vuosiin (haluaisin sanoa vuosisatoihin, muttei taideta kuolemattomia olla), joten toivon syvästi ja hartaasti, että tuo omituinen patti katoaa... Jäi vähän huolestunut fiilis kyllä eläinlääkäriltä lähtiessäni.

Ei kommentteja: