1.10.2011

Sivuerkkariterkut

Shelttien sivuerkkarista terveisinä NUO-EH. Tuomarina Mary Bathurst (GB). Tavallaan olen oikeinkin tyytyväinen, mutta tavallaan vähän harmittaa, kun mun mielestä Nelda oli tosi hyvä tänään. :D Karvat tytöltä kyllä uupuivat, mutta mielestäni esiintyminen oli parempaa kuin aikaisemmin eli ilmeisesti jotain apua näyttelytreenistä oli. Neldan korvien kanssa oli taas perinteinen ongelma (pitää niitä taaksepäin suunnattuina ja ylipäätään liikuttelee koko ajan), mutta saatiin eräältä sheltti-ihmiseltä hyviä vinkkejä tarkkaavaisuuden lisäämiseksi ja lopulta Nelda esiintyikin lähes koko ajan korvat eteenpäin suunnattuina! Erävoitto. :D Pöytäkään ei ollut niin superkamala, yllättävän vähän Nelda nojasi minuun, kun tuomari kopeloi. Jaksoipa pitää siinäkin korvia eteenpäin suunnattuina. :)

Arvostelu englanniksi: "Type ok. Rather up to size. Well balanced. Head lacks refinement. Good ears. Eyes are set rather straight which gives foreign expression. Good forehead construction. Good rear. Adequate tail. Moved freely but rather erratically. Was flying her tail. Good temperament."

Vapaasti suomennettuna: "Tyyppi ok. Jokseenkin koon ylärajoissa. Tasapainoinen. Päästä uupuu hienostuneisuutta. Hyvät korvat. Silmät ovat asettuneet melko suoraan, mikä tekee ilmeestä vieraan. Hyvä otsan rakenne. Hyvä takaosa. Riittävä häntä. Liikkui vapaasti, mutta melko epävakaasti. Lennätti häntäänsä. Hyvä luonne."

Huvittaa tuo liikkeiden kuvaus "melko epävakaasti". :D Just niin miun Boboa. <3 Sinällään kyllä positiivistä, että brittituomarilta EH, vaikka Nelda onkin vähintään puolijenkki.

Neldalaisia sivuerkkarissa (iso kiitos kuvaajille!):

Kuvaaja: Sirpa Saari


Kuvaaja: Erika LustSemi pöytäahdistus D:
Kuvaaja: Sirpa SaariKuvaaja: Sirpa Saari


Möllöttimet :D
Kuvaaja: Erika Lust


Kun näitä erkkarikuvia katselee, huomaa, että Nelda on aika erikoisennäköinen valtaosaan shelttejä verratessa. :) Etenkin nuo pyöreät, hypnoottiset silmät tekevät tytöstä "oudon", mutta miusta se on vaan persoonallista. Ei Hönötintistä koskaan supermissiä tule, mutta onneksi muissa lajeissa tärkeintä on tasapainoinen, hyvä rakenne.

2 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Oi, tuo vika kuva, nätti tyttönen! Ja aika paljon samaa näköä nuissa seisotuskuvissa kuin Jennan Moonassa :))

Nähään pian taas, ehkä ilmestyn sinne hallille hengailemaan ja kattelee tein liitelyä! Ois ihan hauskaa!

Tiina kirjoitti...

Kiitos kiitos, Nelda on miun ihana rätvänäni. <3 Moonakin niin nätti koira, että kelpaa hyvinkin olla samaa näköä! :D

Mut tervetuloa kyyläämään, jos ehdit. :) En usko, että ketään siellä ahdistaa, vaikka katseluoppilas olisikin paikalla. Onhan siellä aina välillä kaikenlaisia immeisiä puolisoitaan oottelemassa. :D