16.10.2011

Action-Jackson -päivä

Tänään startattiin aamulla ennen kello kymmentä Espooseen harkkatokoon Koirakeskukseen. :) Tavoitteena siis jälleen selviytyä epävirallisesta ALO-luokan tokokokeesta hengissä. Haluaisin sanoa olevani supertyytyväinen suoritukseemme, mutta hieman jäi pari juttua vaivaamaan. Kaiken kaikkiaanhan kisa meni ihan hyvin, oltaisiin virallisessa saatu ALO1-tulos 177,5 pisteellä. Sijoituttiin kolmesta koirakosta ensimmäiseksi tänään.

Seuraavasti arvosteltiin:

Luoksepäästävyys 10: Ei ongelmaa, eikä toivottavasti tulekaan olemaan sen yhden kerran lisäksi. Ei rauhattomuutta tai mitään. Nelda oli aivan cool. :)

Paikalla makaaminen 10: Vaihtoi lonkkalepoon, mutta muuten pysyi nätisti, vaikka rivistä (ei vierestä) lähtikin yksi koira. Jotenkin olin tänään normaalia hermostuneempi Neldan paikallaolosta, tuntui, ikään kuin tyttö olisi ollut koko ajan lähdössä. Toivottavasti tämä oli kuitenkin omaa sekoiluani, eikä Neldalla sillä tavalla ollut mitenkään menohaluja. Neiti makasi vaan niin skarppina, että hämäsi. :D

Seuraaminen kytkettynä 7,5: Tuomari/liikkuri sanoi, että edistää järkyttävästi, melkein koko koiran verran. Mielestäni Nelda ei kuitenkaan ihan noin paljon edistä, ennemminkin puolikkaan koiran. Edistämiseen täytyy alkaa nyt tosissaan paneutua, mutta mistäs saisi motivaatiota viilata pilkkua? Käännöksissä aavistuksen verran löysyyttä. Kontakti oli kuitenkin hyvä. :)

Seuraaminen taluttimetta 7,5: Nelda edisti edelleen. Myös kontakti hajoili tässä jostain syystä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7,5: Plääh... En tiedä, miksei mennyt maahan, vaan jäi seisomaan ja jouduin antamaan tuplakäskyn + vahingossa vartaloavun. Toivottavasti ei toistu, kun ollut aina yksi vahvimmista liikkeistämme. : / Pysyy kuitenkin hienosti ja tulee perusasentoon nätisti. Ei ennakoi enää.
 
Luoksetulo 9,5: Puolikas pois, sillä Nelda nosti tassuaan jättökäskyn jälkeen. Tyttö tuli myös niin vauhdikkaasti luokse, että perusasentoon menossa ilmeisesti joku ongelma? Tätä en kuitenkaan ala enempää viilaamaan, musta Neldalla on jo oikein loistava luoksetulo. :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10: Ei ilmeisesti ongelmaa tässä tällä kertaa, edelleen mun mielestä suoritusepävarmuutta. Mielestäni Nelda liikkui ehkä askeleen käskyn jälkeen, mutta tuomari/liikkuri ei kommentoinut sitä, vaan kehui hienoksi suoritukseksi. Minusta Nelda ei edelleenkään pysähdy kuin seinään, mutta jos nykyinen suoritus riittää ALO-luokassa hyviin pisteisiin niin mikäs siinä.

Estehyppy 10: Hyvinhän se käskystä hyppää, mutta edelleen vino kuin mikä. Jäi myös yllättävän lähelle estettä, vaikka juuri eilen treenatessa ajattelin, että ei jää enää ihan siihen kiinni. Oi voi. Mutta ei tässä kai voi olla kuin tyytyväinen... :)

Kokonaisvaikutus 9: Vielä on viilattavaa, mutta josko tässä virallisiin silti uskaltaisi mennä. :)
 
Tokon jälkeen suunnattiin Maijun + Ledin, Javan & Luxin kanssa Viikkiin lenkille. Myös Tara-frouva liittyi seuraan. Oli kyllä tosi kiva lenkkeilysää; ei liian kylmä, eikä lainkaan sateinen. Olisipa syksy aina tällainen, niin voisin jopa sanoa olevani syksyihmisiä. :) Koirilla oli mukavaa, Nelda taas hepuloi vähän väliä. Taisipa Tarakin saada ainakin yhdet lyhyet hepulit siellä. Maiju otti hiaaanoja kuvia, joten ootellaan, josko niitä saataisiin nähdä jossain kohtaa.  

Ei kommentteja: