20.3.2012

Muorin pyykkipäivä

Päätin tänään pestä Taran oikein perinpohjaisesti, sillä en todella muistanut, milloin olisin niin viimeksi tehnyt. :D Muorisheltin turkki myös selvästi kaipasi pyykkäystä, sillä se oli niin likaisenoloinen. 15 minuutin session jälkeen muori olikin sitten läpimärkä ja puhdas, ja kamala kaahottaminen ympäri asuntoamme alkoi! Koirilla on kyllä ihania nämä kuivausrutiinit, kun kastuvat kunnolla; hierovat itseään mattoon ja sänkyyn. Tarallekin tulee aina aikamoinen energiapiikki märkänä, vaikka muuten onkin aika rauhallinen kaveri.

Taran kuivausrutiineihin kuuluu myös itsensä nuoleminen.Uitettu koira.Neldan kanssa päästiin sitten osallistumaan paimennuspäivään toukokuussa eli tokokokeita katsotaan joko hieman aikaisemmin toukokuulle tai sitten kesäkuulle. :) Tuo 26.5. tokokoepaikka Sahaajankadun kentällä olisi kyllä ollut unelma, sillä se olisi sijainnut ihan muutaman minuutin matkan päässä meiltä ja oltaisiin Neldan kanssa voitu käydä treenaamassa siellä salaa. :D

Neldan kanssa ollaan myös nyt opeteltu muita temppuja kuin pelkkiä tokojuttuja. Oon kyllä todella hämmästynyt pikkuneidin oppimiskyvystä! Mä olen aina pitänyt Neldaa jotenkin hitaana, mutta ei-tokojuttujen kanssa ainakin älliä riitti. :) Samallapa on tullut todettua, että sheippaaminen on Neldalle paras tapa opettaa juttuja, esim. peruuttaminen (ei vielä 100% osaa joka tilanteessa) Nelda oppi sheippaamalla tosi nopeasti, mutta kieriminen (ei vielä hallita), jonka opetan apuvälineellä (nami kädessä), ei vielä suju ollenkaan. Kun opetan tuolla apuvälineellä (eli kädellä + namulla), tuntuu, ettei Nelda oikeasti tajua yhtään, mitä siltä vaaditaan, vaan neiti menee vaan herkun perässä. :D Kierimistä toki on hankala opettaa sheippaamalla, mutta voisihan sitäkin yrittää, jos olisi vuorokaudessa tuntikausia aikaa istuskella ja odottaa, milloin se pyörähtää. x)

Ei kommentteja: