13.3.2012

Agitreeniä Malminkartanossa

Käytiin Neldan kanssa tänään treenaamassa agilityä Malminkartanossa työkaverin ja hänen koiriensa kanssa. Oltiin Taitoa tassuihin -koirakoulun tiloissa. Halli oli sikäli ihan mukava, että valoa ja lämpöä riitti + keinonurmi oli alustana ihan jees (joskin vauhdikkaalle Neldalle vähän liukas). Ainoastaan kunnolla harmitti, että tilaa oli suht vähän, mutta saatiin jotain pientä ja hauskaa siellä tehtyä kuitenkin. :)

Nelda teki olonsa heti mukavaksi ja esitteli hienoja agilityvaljaitaan!
 Kuvasin siellä hieman mun ja Neldan menoa ja tuohon videolle laitoinkin keppitreenistä ja puomin kontaktitreenistä pätkät (videossa mukavasti väärä päivämäärä :b). Nyt suurena ihmetyksen aiheena onkin, että miten mä saan tuon koiran hakeutumaan kepeille? Jos Nelda joskus saattaa omatoimisesti hakeutua kepeille, yrittää se mennä sisään kepeillä ihan väärältä puolelta. :b Mä vihaan tällä hetkellä keppejä, kun ne menee aina niin huonosti, eikä koskaan opita niitä. Ollaan agilityryhmässäkin ainoat, jotka menee vielä ohjureilla niitä. Pitäisi vaan päästä treenaamaan, ei siinä kai muu auta. Meidän kepit ylipäätään on ihan töks töks töks, eivät mene silleen sulavasti.

Ja sitten kontaktitreenistä. Nelda usein (kuten videolla näkyy) ensin juoksee kontaktit läpi ja sitten ikään kuin palaa takaisin kontaktialueelle oikeaoppiseen asentoon venaamaan palkkaa. Mitenhän tuon läpijuoksun saisi loppumaan? Pitäisi varmaan vain palkita oikeista suorituksista (kuten viimeinen yritys), sillä nyt vaan tuntuu, että Nelda sitten (jos joskus möllikisoihin päästäisiin) hyppäisi läpijuoksun jälkeen takaisin kontaktille, koska luulee että este pitäisi suorittaa niin. :D Puomilla Neldan vauhti on kyllä huima! Saan aina sydän kurkussa pelätä, että neiti putoaa sieltä, kun menee niin vauhdilla.4 kommenttia:

Janita kirjoitti...

Älä vaivu epätoivoon! Keppien opettelu vie oikeesti hirveesti aikaa. Meilläkin ne on edelleen ihan kesken. Meillä kepit ovat huomattavasti vahvemmat, kun itse olen keppien oikealla puolella, mutta yritäpä ohjata vasemmalta puolelta, niin pujottelurytmi on tosi rikkonainen ja kokonaisen keppisarjan pujotteluun ei siltä puolelta ohjaten meinaa Nanan maltti riittää. Pitäisi vahvistaa hurjasti tota puolta, Nana on jostain syystä paljon epävarmempi, kun on vasemmalla puolella keppejä. Tota oikeaa sisäänmenoa ja keppejähän voisi treenata myös niin, että ei vaadi koiralta edes yhtä aikaa pujottelua, vaan palkkaa oikeasta sisäänmenosta heti?

Meillä Nana suoritti/suorittaa A:n just noin, että se juoksee herkästi läpi ja palaisi sitten kontaktipinnalle. Olen nyt ottanut naksuttimen avuksi kontaktien treenamiseen merkatakseni oikean pysähtymispaikan ja se on jo jonkin verran vähentänyt läpijuoksua.

Tiina kirjoitti...

Hei joo, toi on hyvä idea, että treenataan pelkkää sisäänmenoa kepeillä. Tää on just tätä, kun ei osaa pilkkoa näitä asioita pienempään agilityssä yhtään. Ihan kuin pitäisi koko este ja suoritustapa heti osata. :D

Mä oon noilla kontakteilla tehnyt nyt silleen, et annan Neldalle "rauhassa"-käskyn, että se hidastaa vauhtia. Yleensä Nelda rauhottaakin menoa, mutta joskus menee läpijuoksuksi silti. Pitänee tuolla agilityssäkin naksua kokeilla, kun tokossa se on ahkerassa käytössä. :)

Janita kirjoitti...

Meillä Nana on naksuttimesta tosi innoissaan, kun se tietää kivaa puuhailua ja namia. Nana tuntui aikaisemmin arpovan tosi paljon pysähtymispaikkaa kontaktilla, mutta tosi vähillä treenikerroilla olen saanut merkattua naksuttimella oikean pysähtymiskohdan Nanalle. Nykyään se pysähtyy puomilla tosi hyvin oikeaan kohtaan ( 2 on 2 off).

Keppien sisäänmenoahan voisi treenata myös niin, että laittaa ekaan keppiväliin ohjurin, joka estää sisäänmenon väärältä puolelta. Nelda kun on ohjureihin tottunut, niin en usko sen kovin vierastavan, vaikka ekaan väliin sen ohjurin laittaisikin.

Tiina kirjoitti...

Pitää vaikka heti ensitreeneissä kokeilla noita kikkakolmosia, jos siellä Tikkurilan hallin toisella puolella ei satu ketään olemaan. Halutaan saada tää homma pelaamaan. :) Toi ohjurivinkki oli hyvä!