13.11.2010

Tokotokotokotokokoira

Olimme sitten Neldan kanssa perjantaina tokoilemassa Helsingin Seudun Kennelpiirin järjestämässä ryhmässä ATD:n hallilla. Ilmoittauduttiin aika viime tinkaan, mutta onneksi mahduttiin vielä mukaan. :) Kyseessä on kuuden viikon kurssi eikä hintaa tule tuolle kuin 25 euroa... Olin ihan ällikällä lyöty, kun vertaa tuon Silkkitassun hintoihin, mutta se onkin yksityinen koirakoulu. 

Tämä kurssi (toko1) on  tarkoitettu koirakoille, jotka jo käytännössä ovat harjoitelleet ja hallitsevat  HSKP:n pentukurssilla opetetut asiat ja haluavat jatkaa  harjoittelua eteenpäin kohti tottelevaisuuskilpailuja. Pelkäsin, että oltaisiin Neldan kanssa tosi huonoja (tuossa esittelypätkässä kuulosti niin vaativalta ryhmältä, että jotain pitäisi oikeasti jo hallitakin! :D), mutta onneksi asia ei todellakaan ollut näin. Paikalla oli meidän lisäksemme vain kolme muuta koirakkoa ja osaamistaso oli aika kirjavaa. En tiedä, olivatko muut koirat sitten tosi nuoria, mutta olimme Neldan kanssa selvästi edistyneimpiä siellä. En kyllä mitenkään koe, että muiden "ei edistyneisyys" haittaisi meitä mitenkään, kun keskitymme kuitenkin omaan suoritukseemme ja etenkin häiriön alla työskentelyyn (huhtikuista agilitykurssin karsintaa silmällä pitäen).

Treenasimme nyt ekalla kerralla kontaktia, maahanmenoa (myös liikkeestä), hieman paikallaoloa ja luoksetuloa. Muut menivät Neldalla suht ok, kontakti oli jopa yllättävän hyvä tällä kertaa, mutta luoksetulo oli fiasko. :D En ole opettanut sitä Neldalle, joten neiti oli tosi epävarma, että saanko mä nyt ihan oikeasti lähteä tästä tulemaan, vaikka käskit odottamaan... No, sieltä se sitten kuitenkin hiipi hiljalleen luokseni ja meni jopa pari kertaa matkan aikana maahankin. x) Tätä on siis treenattava... kunhan vaan keksisi miten, ettei paikallaolo huonone luoksetulotreenin seurauksena (pelkään siis, että Nelda lähtee varkain tulemaan, kun neiti on kunnon ennakoija kaikissa asioissa). Paikallaolo meni siis myös hyvin, mutta en ottanut pitkiä pätkiä. Liikkeestä maahanmeno oli kelpo ottaen huomioon sen, että ollaan treenattu sitä niin vähän. Miun vaan pitää muistaa olla pitämättä namia kädessä, sillä se tekee kuulemma Neldan maahanmenosta epävarman.

Eiköhän tässä tarpeeksi tältä erää. Harmi, kun tuo tokotreeni on niin myöhään 21-22 ja vielä kovin kaukana täältä Laajasalosta. Meillä meni Neldan kanssa yhteensä reissuun yli kolme tuntia, kun joudutaan julkisilla menemään kolmella eri bussilla. Nelda ei tosin onneksi voinut pahoin kertaakaan, mikä oli hieno homma, kun minun piti vahtia, että osataan jäädä oikealla pysäkillä. :D Pitääpä muuten lisäillä myös jotain treenikuvia tähän wall of textiin, mutta kamera on valitettavasti unohtunut kaverilleni. Pitää noutaa se jossain kohtaa takaisin.

Laitetaan pari ennennäkemätöntä pentukuvaa, jotta olisi edes joku väriläiskä tässä. :)Babulainen veikeänä n. 4-5 kuukautta vanhana. Niin kauan jo noistakin ajoista. <3

Ekaluokkalaisen hymy, pari hammasta puuttuu. Samanikäinen lapsonen kuin edellisessäkin.

On Nelda muuttunut noista honkkeliajoista. :D "Rumasta" ankanpoikasesta kasvoi joutsen, ainakin omaan silmääni. B) Aika raskaat korvat näyttää Neldalla olleen tuossa 4-5 kuukauden iässä.Ei kommentteja: