22.11.2010

"Käyttää hyvin peppuaan"

Laitetaan lyhyt päivitys viime perjantaisesta tokotreenistä ATD:n hallilla. Tosi mukavasti meni jälleen. Meillä oli tällä kertaa eri ohjaaja paikalla, mutta ei se menoa lannistanut lainkaan. :D Sain hallille onneksi tällä kertaa isältäni kyydin, sillä semi-traumatisoiduin 1,5h tuntia kestävästä bussimatkasta Malminkartanolle. No, ensi viikolla sitten jälleen busseilemaan. :b Takas kotio joudun joka tapauksessa tulemaan bussilla aina ja kärvistelen sen 1,5-2 tuntia sitten. Olispa mulla jo oma auto.

Tällä kertaa otimme kontaktia ja seuraamisen alkeita, myös maahanmenoa (liikkeestä), paikallaoloa ja luoksetuloa harjoittelimme. Ohjaaja katsoi kunkin koirakin vuorollaan ja Neldaa hän kommentoi sanomalla, että neiti käyttää hyvin peppuaan, kun otimme paikallaan ympäri kääntyilemistä sekä oikeaan että vasempaan suuntaan (vaikea selittää :)). Neldalla on myös oikein hyvä kontakti ja seuraamisen opettelu on lähtenyt sujumaan hyvin. Nelda jaksoi myös olla hyvin paikallaolossa, vaikka otin ensimmäisiä kertoja niin, että kiersin koiran takaa viereen. Luoksetuloa en tällä kertaa ottanut muulla tavalla kuin niin, että ohjaaja piti Neldaa hihnasta ja minä sitten eleettömästi kutsuin neidin luokseni. Ihan ok, mutta tiedän, että tuo voisi olla nopeampikin.

Meidän pitäisi alkaa tosissaan treenaamaan kunnollista luoksetuloa, mutta motivaatio on jossain pyllyssä lumentulon takia. Koirat toki rakastavat lunta (kyllä se mustakin on kiva piristys harmaan syksyn jälkeen), mutta ei tuolla  ulkona jaksa kauaa paikallaan värjötellä. Tokoilu on kuitenkin vähän tuollaista pönöttämistä. Sisällä voisi tietty treenata, mutta mutta... Minkähän tekosyyn tähän keksisin? :D


"Sivu!" "Hieeeno tyttö."


Ei kommentteja: