11.12.2011

ALO-AVO-sekasikiö

Käytiin taas harkkatokossa Espoossa, mutta tällä kertaa ei otettu kaikkia koeliikkeitä, vaan pelkästään luoksepäästävyys (tätä ei kyllä enää tarvitsisi tehdä, kun ei kisata ALO:ssa), paikallaolo, liikkeestä maahanmeno ja hyppy AVO-luokan höysteillä. :) Osallistuttiin siis oikeasti ALO-luokkaan, mutta Neldan ongelmien takia tehtiin tosiaan lyhennetty treeni liikkeillä, joissa on ollut ongelmia tai mitä tällä hetkellä treenataan.

Heti luoksepäästävyyden aikana huomasin, että nyt Nelda meni siihen ihme vaiheeseen, että tekee kaiken hitaasti ja epävarmasti. Heti kehätarkistuksen jälkeen miun loistava pro tokosheltti vaihtui haluttomaan ja hitaaseen yksilöön! Tämä on kyllä supertylsä ongelma, sillä nyt mua ei jännittänyt ja mulla oli nameja taskussa. Sen täytyy kyllä olla joku muu tekijä, joka tekee Neldasta tuollaisen... : / Onkohan se sisähalli sitten paikkana vaan niin outo Neldalle, vaikka tokoa treenattiin syksyllä hallissa (tosin siellä oli hiekkapohja).

Paikallaolossa Nelda pysyi suht hienosti, vaikka tehtiin ekaa kertaa kunnon häiriössä oudossa paikassa, että mä menen piiloon. Paikkaolo oli siis sen 2 minuuttia, jonka aika Nelda ehti kyllä muutamaan otteeseen haistelemaan, liikuttelemaan jalkojaan yms. :D Noh, pysyipä kuitenkin! Liikkeen jälkeen sitten kaukopalkalle ja kissanruokaa nassuun. :)

Liikkeestä maahanmeno oli vähän plöh. Nelda edisti seuraamisessa, eikä mennyt maahan niin tehokkaasti kuin olisin toivonut. Tässäkin kohtaa tulee toki se, että menipä sentään maahan toisin kuin virallisissa kokeissa! Tein liikkeestä maahanmenon AVO:na, hyvin pysyy, vaikka kävelen ohi taakse. Ainoa, mikä tässä nyt kunnolla mättäsi, oli se, ettei Nelda tullut kunnolla sivulle perusasentoon. Siis what? Juuri näistä pienistä asioista näkee, ettei Neldalla ole homma ihan hanskassa tuollaisessa tilanteessa, koska perusasentoon tulo on maailman treenatuin ja osatuin juttu meillä...

Ei olla vielä treenattu AVO-hyppyä kokonaisuudessaan ja sehän näkyi. :D Neldalle tuli alussa joku aivopieru, kun annoin menohyppykäskyn ja Nelda vaan oli juoksemassa repulle (oli karkaamassa kaukopalkalle)! Tuli kuitenkin käskystä takaisin ja hyppäsi lopulta esteen toiselle puolelle, joskin istuminen ei meinannut onnistua ja jäi lähelle estettä, ihan sen sivuun. Paluuhyppyyn pitikin sitten ottaa vähän käsiapua mukaan. Kolmannella kerralla AVO-hyppy meni kuitenkin aika hyvin: Nelda hyppäsi hienosti esteen taakse, ei jäänyt ihan kiinni siihen, ja istui nätisti käskystä! Takaisin hyppäsi hyvin ja tuli suoraan sivulle, kun vähän hampaiden välistä sihaisin. ;)

1 kommentti:

Maiju kirjoitti...

Hei onnea vielä tokotuloksista ja kiva, kun oot saanut tuonne ylös koirille omat sivut. En ollut niitä vielä nähnytkään, mutta hauska oli lukea :)