3.9.2011

Missimittelöissä Vantaalla

Tänään oli ohjelmassa Neldan kanssa Vantaalla Let's Go -koiranäyttely (en tiedä, miten tuo let's go kyllä liittyi mihinkään :D). Tuomarina toimi romanialainen Cristian Stavarache, joka oli mielestäni oikein miellyttävä tuomari. Kovin tarkka koirien koosta ja useamman sheltin näin hänen mittaavan. Ylikorkeille jaettiin "tylysti" T:tä, vaikka sheltti saattoikin muuten olla kivannäköinen.

Bobolainen pokkasi sitten kyseiseltä tuomarilta NUO-EH:n. :) Olen oikein tyytyväinen, sillä sydän kurkussa odottelin meidänkin saavan T:n, sillä Nelda on hieman korkeahko. Neldaa ei kuitenkaan edes mitattu, joten ilmeisesti neiti on kuin onkin ihan hyvänkokoinen, mutta isommanpuoleinen.

Arvostelu englanniksi: "Good type and size, a little strong in head. Scissors bite. Eyes too round. Good backline and good body proportions. Medium sized bones. Tail a little down set. Good coat quality. Good temperament."

Vapaasti suomennettu: "Hyvä tyyppi ja koko, hieman voimakas pää. Saksipurenta. Silmät liian pyöreät. Hyvä selkälinja ja hyvät vartalon mittasuhteet. Keskikokoinen luusto. Häntä hieman alaskiinnittynyt. Hyvä turkinlaatu. Hyvä luonne."

Hieman harmitti, etten taaskaan saanut Neldaa oikein esiintymään, vaan neiti seisoi arvostellessa kasassa toinen korva taaksepäin sojottaen. Aina sen jälkeen, kun tuomari on kopeloinut pöydällä, menee Nelda tähän epävarmuustilaan eikä enää esiinny, vaikka hetki sitten oli skarppi kuin mikä. En kyllä jaksa alkaa tuohon varmaan puuttumaan, kun ei näyttelyt ole päälaji kuitenkaan. Mennään vähä fiiliksellä sitten, kun on Neldalla sellaisiakin päiviä ollut, kun korvat ovat olleet tiukasti eteenpäin suunnattuina ja ilme hyvinkin shelttimäinen.

Kyseinen tuomari ei ollut selvästi liiketuomari, keskittyi aika paljon muillakin koirilla luustoon. On Neldassa sitten oikeastikin jotain hyvää, kun näinkin tiukka tuomari antoi EH:n, mamma toki aina tiennyt tyttösensä potentiaalin. :D Hauskaa myös oli, että harjasin Neldalta irtovillat eilen illalla pois, mutta tänään tuomari sitten kehui turkinlaatua hyväksi, vaikka ei ollut lainkaan pohjavillaa. :) Tuomarin oli mielestäni ylipäätään vaikea löytää mieleistään suomalaisten shelttien joukosta, kun ei ERI:ä todellakaan jokaiselle pukannut ja sen saaneet olivat todella myös ansainneet sen. 

Seuraava koitos sitten shelttien sivuerkkari lokakuussa. :) Elokuun loppupuolella ei osallistuttukaan Neldan kanssa möllitokoon, kun treenit menneet vähän niin ja näin. Menee varmasti ensi vuoden puolelle meidän tokokoe, joten keskitytään nyt sitten kunnolla treenaamiseen (joka päivä edes vähän jotain). Lokakuussa toivottavasti päästäisiin Helsingin seudun kennelpiirin pitämälle jatkotokokurssille.

Ei kommentteja: