11.9.2011

Mölleilemässä ja pöllöilemässä

Suunnattiin tänään Neldan ja Tonin kanssa Espooseen möllitokoon. Olin jo hiukan etukäteen huolestunut, sillä ei olla tällä viikolla ehditty treenata, mutta menihän siellä kuitenkin ihan okei. :) Sinällään vaan oli jotenkin hassu päivä, että perusjutuissa ei mennyt ihan putkeen, esim. perusasennot olivat järestään vinoja, Neldan katse harhaili ja keskittyminen oli ylipäätään ties missä. Möllissä saatiin palkata liikkeiden välissä. Sijoitus 2./4.
Näin arvosteltiin:

Luoksepäästävyys 8: Tämä oli vähän shokki, sillä aikaisemmat kerrat Nelda oli pönöttänyt hienosti. Nyt Nelda nousi seisomaan ja pakitti, ei selvästi tykännyt tuomarin lähentelystä. Otettiin vielä kerran myöhemmin saman tuomarin kanssa luoksepäästävyys ja kyllä meidän neiti silloin istui hyvin paikoillaan. :D

Paikalla makaaminen 1min 10: Tässä oli matkaa joku reilut 5 metriä. Meni tosi hienosti, vaikka viereinen koira nousi ja Nelda oli sille muutenkin jo aikaisemmin ärhennellyt, kun odotettiin suorituksen alkamista. Aavistuksen verran levottomuutta ehkä, mutta ei mitään huomattavaa. Kun möllit oli suoritettu, otettiin vielä ALO-paikallaolo (2min, pidempi matka, n. reilut 10 metriä) ja Nelda oli senkin tosi hienosti, vaikka katse vähän harhaili ja jalkoja liikutteli. :)

Seuraaminen kytkettynä 9: Meni vähän niin ja näin, kamala edistäminen ja  hieman vinot perusasennot. Hieman hihnaakin olin täyskäännöksessä kiristänyt. Ei kyllä virallisessa oltas ysiä saatu, että nyt pitää alkaa etenkin edistämiseen kiinnittämään huomiota.

Seuraaminen taluttimetta 8,5: Samat ongelmat kuin edellisessä, mutta korostuneemmin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Meni hyvin, mutta tuomari olisi toivonut Neldan menevän nopeammin ja määrätietoisemmin maahan.

Luoksetulo 9: Arvosana aleni, sillä palkkasin Neldan liian nopeasti liikkeen jälkeen. Mielestäni ei mitään ongelmia muuten tässä. Nyt ei onneksi neiti ennakoinut maahanmenoa. :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8: En tiedä, mitä tapahtui, kun Nelda päätti  vielä liikkua käskyn jälkeen. Ei vaan sujunut syystä X, yleensä mennyt hyvin. Pysyvyyttä pyritään parantamaan.

Estehyppy 8,5: Annoin vahingossa tuplakäskyn (käsimerkki + sanallinen) esteen taakse jäämisessä sekä Nelda tuijotti Tonia, eikä kuunnellut minua. Piti siis sen jälkeen, kun olin liikkurille/tuomarille sanonut "valmis", kutsua Neldaa kuitenkin vielä kerran nimeltä.

Kokonaisvaikutus 10: "Kaunista työskentelyä, annat kauniit käskyt koiralla. Näkee, että se haluaa tehdä töitä sun kanssa." Viilattavaa löytyy vielä, mutta tuomari/liikkuri sanoi, että kyllä tällä paketilla jo virallisetkin sujuisi. :) Otetaan nyt vielä kunnon epävirallinen ALO-luokka ennen kuin virallisiin höökitään. Yritetään myös noihin muutamiin ongelmiin tosissaan tarttua.

Yhteensä kertyi siis 180p.

Skarppi ja ärhäkkä koiranaiseni. <3


Ei kommentteja: