20.8.2011

Virallinen ALO-tokokoe kolkuttelee jo ovella...

Sanat eivät riitä kuvaamaan fiiliksiäni! Oltiin Neldan kanssa Tuuloksessa asti möllitokokokeessa ja vaikka Nelda olikin viime treenikertoina antanut hieman aihetta huoleen ennakointinsa takia, kaikki meni kisatilanteessa kuin rasvattu, tai ainakin melkein. :)

Osallistuttiin siis mölliluokkaan, johon tuli kaiken kaikkiaan kahdeksan koirakkoa. Nelda nappasi jokaisesta liikkeestä täydet pisteet, mihin en olisi koskaan uskonut! :D Tuomari vielä ennen koetta vannotti, ettei anna sitten helpolla täysiä kymppejä, sillä kukaan ei opi niistä mitään.

Luoksepäästävyys 10: Vaikka kehätarkistuksessa Nelda arastelikin tuomaria/liikkuria, pysyi neiti hienosti vierelläni luoksepäästävyys-osiossa. Nelda ei ollut lainkaan hermostunut tai levoton.

Paikalla makaaminen 1 min 10+: Paras suoritus ikinä, saatiin oikein + arvosanan perään, joka antoi extra 0.25 pojoa. :) Olimme vain hihnan mitan päässä (jotta koirat eivät pääsisi karkaamaan ja sotkemaan muiden suorituksia) mikä oli Neldalle ehdottomasti liian lyhyt matka, kun ollaan 20 metrillä treenattu. Nelda tuijotti minua kuin mikäkin, ei mennyt lonkkalepoon tai muutenkaan ollut levoton.

Seuraaminen taluttimetta 10: Mielestäni Nelda seurasi hieman väljästi ja aavistuksen verran jätättäen, mutta tuomari kehui kaunista seuraamista. Tässä tullaan taas varmaan siihen, että tokossa riittää, että suoritus on teknisesti oikein, vieteistä ei niinkään olla kiinnostuneita. Toivoisin kuitenkin itse Neldalla hieman innokkaampaa seuraamista, mutta sorapohja ja kisatilanne vei neidiltä innokkuutta pois. Tuomari kanssa kommentoi, että mä kävelen vähän mihin sattuu eli täytyy etenkin noissa käännöksissä olla ite skarppina. :D

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10: Saatiin valita, otetaanko maahanmeno vai seisominen ja päädyttiin tähän, kun se on meille huomattavasti hankalampi ollut. Nelda yleensä ennakoi kovasti istumista, kun palataan koiran luokse ja niin se teki nytkin aavistuksen verran (oma silmä huomasi, muttei varmaan tuomarin).
 
Luoksetulo 10: Hieman vino perusasento, mutta tuomari ei rokottanut (Neldan tassu osittain varpaani päällä). Innokas ja nopea luoksetulo. :)
 
Estehyppy 10: Tämä meni hilkulle, ettei mennyt nollille! Nelda nimittäin meinasi tulla esteen takaa rajan yli, mikä olisi nollannut sen. Hienosti neiti kuitenkin onneksi pysähtyi viimetipassa. Täytyy alkaa vahvistaa kunnolla, ettei sen hypyn jälkeen oteta askeltakaan. Tässä olen nimittäin laiskotellut, kun kotona ei ole kunnon hyppyestettä, millä treenata. 

Kokonaisvaikutus 10: Moitteetonta, mutta vielä pitää suorituksia vahvistaa ja hioa ennen kuin virallisiin mennään.

Pisteitä kertyi 140.75/140. :) Palkinnoksi Neldalainen sai ison pehmolelun, lihaherkkutikkuja x 3 sekä  Hill'sin tölkkiruokapurkin. Käytiin kanssa Mustista&Mirristä ostamassa Neldalla puinen noutokapula ja dentasticks-juttuja. Hieno tyttöni. <3

Ei kommentteja: