14.8.2011

Positiivinen yllätys

Tänään oli Neldan kanssa ohjelmassa Helsingin ryhmänäyttely Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksella. Mielestäni hyvin järjestetty näyttely muuten, mutta miinusta siitä, että auton parkkaus maksoi 5 euroa, eikä näyttelymaksuun sisältynyt näyttelyluetteloa. Lisäksi shelttien kehä alkoi aika paljon myöhässä, mutta eipä tuo nyt mikään maailmanloppu ollut. :)

Raahasin nyt ensimmäistä kertaa tuon Hurtan kevythäkin mukaani tuonne ja tykkäsin! Äärettömän kevyt kantaa (no, nimensäkin mukaisesti :D) ja tarjosi Neldalle mitä parhaimman suojan auringonpaahteelta. Sää noin muuten oli aika erikoinen, kun välillä tuntui, että ihan justiinsa alkaa satamaan ja sitten hetken päästä aurinko porottikin kuumasti. Onneksi ei kuitenkaan koko aikaa.Sitten asiaan. Tuomaroimassa oli Gwen Beaden (UK) ja mulla oli kyllä kovat ennakkoluulot tämän tuomarin suhteen. :D Olikohan hän itse shelttikasvattaja ja Britanniasta vielä kotoisin, niin en uskonut hänen Neldasta juurikaan pitävän. Onneksi ennakkoluuloni osoittautuivat vääräksi, sillä Nelda oli NUO-ERI mukavalla arvostelulla. :) Beaden noin ylipäätään oli aivan ihana tuomari; puhui Neldalle koko ajan rauhallisella äänellä ja kehui neitiä. Lisäksi käsittely koiria todella nätisti.

Arvostelu englanniksi: "20 month old shaded sable. Good reach of neck and pleasing outline. Good shoulder angulation and bend of stifle. Moves with a drive, just a little loose in elbow standing and moving. Flat skull with good underjaw. Just needs to fill in foreface and I prefer a sweeter expression."

Vapaasti suomennettu: "20 kk vanha tumma/varjostettu soopeli. Hyvä kaulanpituus ja miellyttävät ääriviivat. Hyvät lapa- ja polvikulmaukset. Liikkuu hyvällä potkulla, hieman löysä kyynärpäistä liikkeessä ja seistessä. Litteä kallo ja hyvä alaleuka. Kuono-osa saa täyttyä ja toivoisin suloisemman ilmeen."

Odottamisesta huolimatta päivä oli loppujen lopuksi oikein mukava. :) Ennen virallista arvostelua arvosteltiin pennut ja niiden menoa on aina yhtä ihana katsella. <3

Ei kommentteja: