17.7.2011

Epävirallisen epävirallisesti tokoura korkattu!

Jes, jes, jes! Nyt on niin hyvä fiilis tokoilunkin suhteen, ettei ole rajaa. Ehkä me oikeesti vielä ensi vuonna päästään sinne ALO-kokeeseen. :D Oltiin siis tänään Espoossa Tiltun Koirakoulun järjestämässä harkkatokokokeessa. Ensiksi yksi EVL-koirakko suoritti liikkeenohjausta (olipa muuten hienon ja motivoivan näköistä, vaikka ei me nyt EVL koskaan mennä) sekä pari AVO-koirakkoa suoritti liikkeitä, hyvännäköistä menoa molemmilla koirilla. :)

Sitten tuli nakkiluokkalaisten vuoro ja tietysti me oltiin oltu niin ajoissa paikalla, että oltiin ekana yksilöliikkeissä. Ensin oli kuitenkin kehääntarkastus (vai miten sitä nimitettiinkään?), kun neljä koirakkoa meni kehään suorittamaan luoksepäästävyyttä ja paikallaoloa. Kun kaikki kahdeksan koirakkoa olivat tehneet edellä olevat, alkoivat yksilösuoritukset. Näin siis meillä meni:

Luoksepäästävyys 10: Tämä oli ihan huikeeta, koska ei olla tätä treenattu (tiedän, että pitäisi). Nelda napotti nätisti sivulla, kun liikkeenohjaaja kävi tervehtimässä, ei lainkaan pelkoa tai rauhattomuutta, hyvä Bobo. :)

Paikallamakaaminen ½ min 10: Meni aivan loistavasti, kuten odotinkin. Tosin jännitin sitä, häiriintyykö Nelda muista koirista, kun otettiin ekaa kertaa vieraiden koirien parissa. Etäisyys koiraan oli kuitenkin vain hihnan verran, mutta uskon, että Nelda olisi pidempäänkin voinut olla ja pidemmällä välimatkalla. Nyt siis napotti tiukasti minua eikä välittänyt viereisestä labbiksesta, jolle oli alussa haukkunut, huh. En halua, että Neldasta tulisi sellainen koira, joka pilaa muiden paikallaolot.

Seuraaminen 8,5: Tässä jätettiin Neldan kanssa kokonaan juoksematta sekä jossain vaiheessa liikkeen pysähtyessä, pysähdyin kuin seinään ja Nelda kipitti vahingossa ohi, mun vika siis. :) Nelda taisi myös jättää kerran istumatta liikkeen pysähtyessä, outoa sinänsä. Tämä tosin johtui varmaan sateisesta säästä, Nelda ei tykkää ollenkaan kun maa on märkä. Täytyy vaan treenata huonolla kelilläkin, koska ei koskaan tiedä, mikä päivä kokeeseen sattuu. Muuten seuraaminen (tein vapaana) oli ihan ok... hieman ponnetonta Neldan seuraamiseksi, mutta liikkeenohjaaja ei valittanut.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5: Tätä vähän ihmettelin, sillä muistaakseni liikkeenohjaaja sanoi liikkeen päätyttyä, että saatiin 10. :D Saatan tosin sekoittaa... vai olikohan tässä niin, ettei Nelda meinannut nousta maasta istumaan ja annoin tuplakäskyn? Mutta siis muuten meni maahan oikein hyvin.

Luoksetulo 10: Ei mitään ongelmaa. :) Vähän yli hihnan mitta tosin vaan otin etäisyyttä. Tuli sivulle suoraan perusasentoon kauniisti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10: Ei mitään ongelmaa, pysähtyy heti käskystä. :) 

Estehyppy 8,5: Hah, tätä ollaan treenattu vaan luonnonesteillä ja pahvilaatikolla. :D Jouduin toistamaan Neldalle käskyn ja ottamaan puoliaskeletta eteenpäin, niin sitten neiti tajusi hypätä. Jäi seisomaan käskystä hyvin toiselle puolelle. :) Otettiin ihan supermatalalla esteellä.

Kokonaisvaikutus 9: Liikkeenohjaaja: "Kaunista ja tasapainoista työskentelyä, mutta hieman on vielä epävarmuutta suorituksessa ja vaatii hiomista."

Neldan sijoitus nakkiluokassa toinen kahdeksasta koirasta, hienoa. :)

3 kommenttia:

Joanna kirjoitti...

Onnea! Saitteko jotain palkintoa?

Tiina kirjoitti...

Juu, saatiinhan me. :) Sellainen makupalapussukka treenejä varten, vinkulelu sekä pieni purulelu.

Nova kirjoitti...

Hienosti teillä alkanut! Tsemppiä myös jatkoon ja Taralle paljon voimia. Ikävä lukea, että se voi niin huonosti.

-Nova