18.6.2011

Ihmeitä tapahtuu, onneksi!

Nyt ollaankin oltu kesätauolla jonkin aikaa, mutta tämänpäiväinen tapahtuma on pakko tulla hehkuttamaan. :) Oltiin siis Neldan kanssa tänään Riihimäen KV:ssä pyörähtämässä ja vaikka ennusmerkit eivät todellakaan luvanneet hyvää (ei melkein onnistuttu löytämään näyttelypaikalle, oli kiire, kauhea sade + ei kunnon sadekamppeita, Neldan sateesta liiskaantunu turkki...), oli Neldan tuloksena kuitenkin JUN-ERI 3.! Kun tuomari sanoi minulle arvosteltuaan Neldan "Excellent!", olin tipahtaa maahan suorilta jaloilta, sillä olin niin yllättynyt. :D Neldalla oli kuitenkin erinomainen päivä tänään käyttäytymisensä suhteen, vaikka minua aina kehässä jännittääkin. :) Nelda liikkui tosi kauniisti eikä sellaista tavanomaista riekkumista ollut, vaikka muutaman kerran Nelda innostuikin sanomaan "RÄYH!".

Arvostelu kuului englanniksi: "Bitchly head with very good expression. The bone over the eyes a little bit too strong. Very good top- and underline. Correct legs. Wellset tail. Good coat. Very good movement and temperament."

Ja sama suomeksi: "Narttumainen pää, jossa hyvä ilme. Silmien yläpuolella oleva luu hieman liian voimakas. Erittäin hyvä ylä- ja alalinja. Oikeanlaiset raajat. Hyvinasettunut häntä. Hyvä turkki. Erittäin hyvät liikkeet ja luonne". Vaanijakyylä muutaman viikon takaa.

Nelda kyllä jännitti tuomarin (romanialainen Roberto Schill) kopelointia, mutta ei lainkaan niin pahasti kuin alussa pelkäsin. Tehtiin Tonin kanssa ennen arvostelua muutaman kerran tiukka kopelointitreeni, joka ehkä omalta osaltaan auttoi, vaikkei Nelda jännääkään siis Tonia. Pyysin myös erään sheltti-ihmisen käymään Neldan läpi ja ystävällisesti hän auttoikin. :) Nelda kuitenkin siinä vielä jännäsi aika paljon, mutta ehkäpä tuo pöydällä tutkiminen vaan on eri asia kuin maassa.

En sitten tarkemmin tiedä, onko Schill tiukka vai lepsu tuomari, mutta hän jakeli laatuarvosanoja (sen mitä seurasin) ainakin T:stä ERI:in, ellen väärin nähnyt. Neldan suoritukseen olen kuitenkin tänään supertyytyväinen, olisi arvosana ollut sitten se vanha tuttu H tai vaikkapa huonompikin. :) Syksyllä sitten varmaan seuraavat kehänkierrot edessä nuorten luokassa!

(Junnunarttuja oli Riihimäessä 12 kappaletta, joista 4 sai ERI:n. Uroksia oli junnuissa sen nelisen kappaletta.)


Sitten hieman kesätunnelmia. :)


Keppikonflikti. Taralla painava sana sanottavana.

Tara arvostaa, Nelda sen sijaan ei.

Baywatcher ja vino horisontti med joutsenet. :)Ei kommentteja: