13.9.2010

Back in business

Paljon on ehtinyt reilussa neljässä kuukaudessa tapahtua. :) Nelda ei ole enää mikään pikkuvauva vaan neidistä on kasvanut reilut 8 kuukautta vanha lady. Pentumaisuutta lapsosessa edelleen riittää vaikka muille jakaa, mutta selvästi aikuisempi asenne Neldalla alkaa olemaan. Tara puolestaan on sama vanha hursti kuin ennenkin, ainoastaan juoksujen takia rouva on tosin ollut hieman leikkisämpi viime viikkoina. :D

Katosimme tosiaan yllättäen kesätauolle erinäisistä syistä johtuen. Lähinnä blogin päivittäminen alkoi olemaan pakkopullaa niin otettiin sitten kunnolla lomaa siitä. Josko nyt yritettäisiin potkaista tämä uudelleen käyntiin...

Neldan kasvua en enää kesällä seuraillut niin aktiivisesti, mutta aikamoinen jötikkä näyttää hänestä kasvavan, jos mittani ovat menneet oikein. Tällä hetkellä korkeutta näyttää olevan n. 38 cm ja painoa 6,4 kg. Jotenkin kyllä epäilyttää, että onkohan asia nyt noinkaan, kun lapsonen vaikuttaa hirveän kevyeltä. Ehkäpä korkeus/painoero tasapainottuu, kun neiti alkaa saada lihasmassaa. :) Edelleen toivon hartaasti, että neitonen jäisi alle Taran koon... Mutta toivossa on hyvä elää! 

 Korvat on vinksin vonksin...
 


Kaikki hampaat Neldalla ovat vaihtuneet aika päiviä sitten ja hyvältä näyttää. Nelda vaikuttaa myös toistaiseksi luonteeltaan rohkeammalta kuin Tara, vaikka ihmisiin Nelda suhtautuukin välinpitämättömästi tai väistäen. Samanlaista arkuutta Neldalla ei kyllä ole kuin Taralla. Ehkäpä ikä tekee vielä tässä vaiheessa tehtävänsä ja kenties Nelda tuostakin rohkaistuu, näyttelyjen/mätsärien takia olisi ainakin suotavaa, jos niihin koskaan pääsemme... Olen tosin alustavasti suunnitellut meidän osallistuvan Hakunilassa 18.9.2010 pidettävään mätsäriin, mutta saas nähdä. 

Suloisuutta Neldalta ei ainakaan mielestäni puutu. :) Kesällä ei tehty oikeastaan mitään erikoista. Nautimme kaikki täysin siemauksin Neldan pentuajasta ja paahtavista helteistä (joiden aikana ulkoilu jäi toisaalta vähemmäksi).

Koirat viettivät kesän kahlaten...
...mutta ennen kaikkea riehuen, niin kuin kuuluukin. :)
Tara oli innostuneempi vesileikeistä kuin Nelda. Tämä luultavasti johtuu siitä, kun Nelda putosi joskus huhtikuussa rannalla olevalta jäälautalta hyiseen mereen (syvyys kohdassa tosin vain n. puoli metriä). Lapsonen tärisi tuolloin kylmyydestä ja kauhusta eikä sen jälkeen ole kuin hieman varpaita kastellut pääasiassa. Tara pienellä kannustuksella kävi jopa muutamaan otteeseen uimassa, mutta eivät nämä mitään vesipetoja ole. :) Tikkujalka-Tara:
On miun tytöt vaan niin kauniita. <3Lokakuussa pitäisi olla edessä kaikenlaista ohjelmaa... 7.10. menemme joukkotarkastukseen katsomaan Taran polvet, silmät ja sydämen. Nelda on vielä liian nuori, joten hänen kohdallaan katsomme tutkimuksia myöhemmin. Mietin myös, osallistuisinko näyttelykurssille (joka pidetään Hertsikassa!) Neldan kanssa, tapaamiskertoja olisi kurssilla joku 8, mutta 80e hinta mietityttää... No, onneksi on vielä aikaa miettiä tuotakin. :) Hyväähän se vaan Neldalle tekisi.

Huomenna puolestaan ajattelin Maijun kanssa suunnata Ojankoon agilityn merkeissä. Saa nähdä, mitä Nelda tykkää.

Kuvat ottanut Marika M. :)

Ei kommentteja: