12.9.2015

My precious thing part 2

Fira (vanhaa englantia, tarkoittaa 'tulista') saapui perheeseemme tiistaina ja ollaan nyt saatu ihmetellä toisiamme muutama päivä. :) Itsellä oli työkiireitä näin ennen opintovapaan alkua, mutta nyt on niistäkin selvitty. Timo oli "koti-isänä" koirien kanssa minun ollessa töissä ja kolmikolla tuntui menneen erinomaisesti, vaikka Timo on hoitanut koiranpentua viimeksi 12v. sitten (Timon perheellä omistuksessa vanha parsonherra).

Kyllä vaan taas tuntuu niin ihmeelliseltä ja ihanalta tämä pentuaika. Jotenkin on sellainen fiilis, että olisi taas vähän enemmän eväitä koiralapsen kasvattamista ajatellen kuin mitä Neldan kanssa oli. Tästä meidän blogista on myös ollut hauska muistella ja peilata Neldan pentuaikaa Firan juttuihin.

Muutama sananen kuitenkin vielä "päätähdestä". :) Näin muutaman päivän perusteella Fira vaikuttaa oikein reippaalta ja eloisalta pennulta, joka pystyy kuitenkin rauhoittumaan ja esimerkiksi yöt (aivan ekasta yöstä lähtien) ovat menneet todella hyvin. Ruoka on myös maistunut alusta alkaen loistavasti. Nimeä ollaan opeteltu muutama päivä ja jo nyt voi huomata, että tyttönen reagoi siihen (aina kun huvittaa :D). Fiksu koira. Yksinoloa ollaan kokeiltu muutaman kerran ja itkuhan siitä on toistaiseksi tullut. Fira on joutunut olemaan suljetun oven takana, sillä pelkään, että työntää päänsä pentuportin väleistä ja loukkaa itsensä. Huomenna haemme kanaverkkoa, että ovea voi muuten pitää auki ja Neldan läsnäolo voisi kenties tuoda vähän lohtua. Neldan kanssa Fira tulee siis toimeen. Nelda on vielä kovin ihmeissään ja on mustasukkainen (murisee ja näyttelee hampaita), muttei ole rähähdellyt. Onhan se toki ymmärrettävää, että vähän Neldaa ahdistaa, kun on muutenkin niin kovin läheisyydenkaipuinen ollut aina ja nyt pitäisi kainalopaikkaa välillä jakaa. Ulkona tytöt ovat kuitenkin jo leikkineet muutaman kerran, mikä on ilahduttavaa. Neldan murinat ja irvistelyt tapahtuvat siis lähinnä sisätiloissa, kun Nelda on todella tarkka tilastaan, tavaroistaan ja ruuastaan.

Tänään seikkailimme Itiksessä ja Firan ensimmäinen maailmaan tutustumisreissu meni hyvin. Tyttö on jonkin verran jännittänyt liukkaita alustoja (esim. wc:n ja rapun lattiaa), mutta Itiksessä meni ihan hyvin niiden suhteen. Ihmisiä kohtaan Fira oli aika välinpitämätön (silittäjiä riitti), mutta vieraita koiria jännittää ainakin kauempaa, kun katselee. Paljon tutustumisreissuja niin eiköhän Firastakin tule yhtä suvereeni reissaaja kuin Neldasta, joka toimii hienona esimerkkinä. :)

Ei kommentteja: