24.9.2015

Kasvamista ja oppimista

Fira kasvaa kovaa vauhtia. Olikohan painoa eilen jo peräti 2,7kg. Neitonen kasvaa selvästi Neldaa isompana, sillä Nelda oli tämänkokoinen suurin piirtein 3kk vanhana. :D Meillä siihen kuitenkin vielä useampi viikko matkaa. On kyllä todella mielenkiintoista nähdä, mihin Firan koko asettuu aikuisena. Sehän on selvää, että pennut kasvavat eri tahtia.

Ollaan myös Timon kanssa alettu huomaamaan, että hieman omapäinen otus on tuosta kuoriutumassa; enää ei välttämättä kyhjötetä suojassa mamman jaloissa, jos kohdataan jotain epäilyttävää, vaan ollaan menossa suin päin tutkimaan asioita. Lisäksi Fira onnistui tuossa yhtenä päivänä karkaamaan hihnoineen päivineen lenkkeilijän perään, eikä ottanut huutojani kuuleviin korviin... No, hyvä, että on reipas ja nyt ainakin tiedetään, mitä asioita vahvistetaan ja mitä pyritään sammuttamaan. ;)

Olen jo näin iso ja hurja shelttikoira, räyh!Paljon on puuhailtu viime aikoina; on käyty Itiksen lisäksi ihmettelemässä ääniä autokorjaamossa, tutustumassa Helsingin Keskuspuistoon ja sitä ympäröivään kaupunkiliikenteeseen, lenkkeilty metsässä ja muualla, opeteltu nimeä, luoksetuloa, istumista & kerran seisomista. Oppi ei ole tosiaan vielä mennyt perille, mutta ei me kiirettä pidetä. 

Eilen oltiin myös pentutreffeillä viiden pennun kokoonpanolla ja voi että oli koiralapsilla mukavaa! Alkujännityksen jälkeen meno oli varsin villiä. Paikan päällä oli minikokoinen shelttiuros, jonka kanssa Fira löysi yllättäen ( :D ) heti yhteisen sävelen. Oli kyllä todella positiivinen tapaaminen. Toivottavasti tavataan samalla porukalla, tai edes osan kanssa, vielä uudestaan. :)

Pentuleikeissä.Uni maistui vähän aikaa pentutreffien jälkeen. :3

Ei kommentteja: