12.2.2011

Taran koiranaiseuden lähteillä

Taitaa olla blogi taas jäämässä unohduksiin, mutta koitetaan nyt tsempata! Tämä on jo vanhempaa asiaa, joten aloitan siis sillä. Kävimme Tartsan kanssa tammikuun puolella eläinlääkärissä rouvan outojen alapäävaivojen takia. Taralla on jo jonkin aikaa ollut sellaista vaivaa, että se kirputtaa ja nuolee alakertaansa niin paljon, että sinne tulee välillä pieniä ihorikkoja. Alapää näyttää myös kutisevan kauheasti, mikä on varmasti epämukavaa frouvalle. Päätin sitten alkaa selvittämään, mikä voisi olla tuon takana, ja saimmekin eläinlääkäriltä vastauksen. Hänen mukaansa Taralla on hormonaalinen ongelma (en nyt ala tarkemmin erittelemään), joka johtaa tuohon kutinaan ja ihorikkoihin. Ilmeisesti alapäässä on jonkin sortin tulehdus vähän väliä eritevuotojen takia (kyse ei kuitenkaan ole virtsatieinfektiosta, se poissuljettiin virtsanäytteellä ja bakteeriviljelyllä).

Eläinlääkäri sanoi, että steriloiminen voisi poistaa ongelman, mutta sekään ei 100%. Ensiavuksi hän sanoi, että alapäätä kannattaa pestä ja laittaa siihen antibioottisalvaa. En nyt kuitenkaan tiedä, onko tuo tilanne Taralla yhtään helpottunut. Nyt minun pitääkin sitten miettiä tätä iso kysymystä eli sterkatako Tara vai ei. Jos rouva olisi muutaman vuoden nuorempi, päätös olisi helpompi. Nyt pelottaa, että nukutus olisi liikaa + toipuminen kestäisi. Silloin kun Tartsalla leikattiin jalka vuonna 2008 niin oli toipuminen jo hidasta... Eläinlääkäri kyllä sanoi, että jalkaleikkauksesta toipuminen on hänen mielestään sinänsä hankalaa, kun siinä joutuu pitämään sidettä eikä saisi varata jalalle. Sterkkauksen jälkeisenä päivänä koira on yleensä jo ihan oma itsensä.

En siis ole mitenkään eläimien kastroimista/steriloimista vastaan. Pelottaa vain, että noin isossa operaatiossa (vatsanpeitteet avataan yms...) voisi käydä jotain. Olisi se kyllä hienoa, jos Taralta saataisiin tuo ongelma poistettua + rouva saisi elää loppuelämänsä ilman pelkoa kohtutulehduksesta tai ylipäätään ilman juoksuja. :) Varmasti siis päädyn operaatioon, mutta haluan, että minulla olisi enemmän kuin viikonloppu vapaata, kun operaatio tehdään. Koulu sinänsä antaisi myöten, mutta ensi viikon jälkeen alkaa työharjoittelu pitkine päivineen. : / Katsellaan siis, mutta eiköhän tuo Tara operaationsa saa! Neldankin steriloimista alan harkitsemaan nyt, kun neiti on vielä nuori.

Huomenna sitten juhlitaankin Taran 8-vuotissynttäreitä. :)
Ei kommentteja: