27.2.2011

Parrankasvatusvinkkejä

Nyt alkaa hiljalleen mietityttää, että kasvaako tolle Neldalle ollenkaan muhkeaa rintakarvapartaa? Onhan neiti kuitenkin jo lähes tulkoon vuoden ja kaksi kuukautta vanha. Jo silloin kun siirryttiin Neldan kanssa junnuluokkaan, katselin, että aika monilla junnushelteillä oli jo tosi makee turkki, mutta tällä mun ravunsyötillä ei paljon mitään. :D Junnut on kuitenkin 9-18 kk vanhoja, niin on mulla vielä aikaa toivoa, josko tolle joku parta kasvaisi, että voitas vielä kerran käydä junnuissa ennen nuoriin siirtymistä. :) On Neldalla kyllä muuten jo hyvin kehittynyt karva (esim. häntä on tosi tuuhee ollut aina, ei ole ollut sellasta "rotanhäntävaihetta", kuten nuorilla shelteillä usein näkee), mutta tuo kauluksen puuttuminen hämää... siitä tuli silloin Voittajassakin noottia.

Eij oo partaa ei.
Neldalla on kyllä hyvää vauhtia kasvaneet myös noi pulmuset aka pulisongit (kutsutaan kaveripiirissä niitä helmuteiksi/pulmusiksi, niin ei kannata ihmetellä :D). Noita punasella nuolella merkattuja karvoja tarkoitan. Parta siis vaan puuttuu, muuten tykkäisin ihan kybällä lapsosen turkkimallista... Itse nimittäin pidän aika karvasista shelteistä (ei kuitenkaan mitään jenkkityylistä överitukkaa) eli ihan alkuperäislinjan niukkaturkkiset ei ole niin paljon mieleen, vaikka kauniita toki ovat!
Taralla puolestaan on aina ollut kunnon "gandalffi". Tuossa alapuolella olevassa kuvassa Tara on samanikäinen kuin Nelda nyt, mutta kunnon hörhelö näkyy jo neidillä olleen siihen aikaan. Kuva tosin ei ole hirveän hyvälaatuinen, kun se on otettu tosiaan vuosia sitten alkeellisella digikameralla, tulostettu alkeellisella tulostimella paperille ja nyt skannattu sitten koneelle. :)

Tässä kuvassa Tara on puolestaan 1v 5kk vanha ja muistan (kuvasta näkyy myös), että neidillä alkoi tuolloin lähestulkoon olemaan aikuisen sheltin karva pituudeltaan... Taralla turkki kasvoi tosiaan aika nopeasti kokomittaansa, joten ehkä siksi mua vähän oudoksuttaa tämä Neldan turkkitilanne. :)

Tara nyt 8-vuotiaana ja superkarvanlähdössä. Hyvänpituinen parta rouvakoiralla silti!Ei kommentteja: