7.12.2015

Fira 5kk ja Neldan pieni Messari-yllätys

Fira täyttää tänään 5kk (lasken tosiaan ikäkuukaudet tässä vaiheessa aina niin, että 4vko = 1kk :) ). Strategiset mitat tänään sään puolesta 33,5cm (+0,5cm 4,5 kk ikäisestä) ja painoa 5,7kg (+0,2kg 4,5kk ikäisestä). Jossain vaiheessa neidin paino kyllä käväisi jo kuudessa kilossa, mutta vaaka antaa selvästi vähän vaihtelevia arvioita aina silloin tällöin. :)

Yksinolo-ongelman kanssa edelleen taistellaan ja se tuntuu nyt hetkellisesti pahentuneen, kun kuskataan nuo koirat joka arkiaamu vanhemmilleni. Totta puhuakseni ei olla keretty kunnolla yksinolotreeniä vielä aloittamaan, mutta se on sitten tämän viikon to do -listalla. :) Pentutapaamisissa ollaan nyt harvakseltaan käyty, mutta noissa parissa Mustin&Mirrin pentutreffeissä on ollut vähän jännitystä ilmassa. Fira on kyllä elämänsä aikana tavannut koiria, mutta ihan pikkupennusta asti neidillä on ollut taipumusta tehdä sellaista "buh buh" -epävarmuushaukkua, kun koirakko tulee vastaan, ja sama jatkuu siis edelleen. Tosi vaikea jotenkin saada tuota kuriin, kun Neldan ja Taran kanssa ei tällaista ollut. No, toiveena osittain on, että kyseessä on joku vaihe ja kyllä Firaa tuosta kielletään ja yritetään saada huomiota muualle.
Neldan kanssa sen sijaan pyörähdimme kevyen neljän vuoden näyttelytauon päättäjäisiksi Helsinki Winnerissä. Shelttejä oli jälleen todella paljon paikalla, mukavat 105 kappaletta. Neldan luokassa (AVO) oli 13 narttua, ellei nyt silmät kamalasti harittaneet. Suureksi ilokseni ja yllätyksekseni Neldan "uusi tuleminen" näyttelymaailmaan sujui erittäin hyvin. :) Saatiin tulos AVO-ERI ja kilpailuluokasta meidät käteltiin pois kuudentena. Nelda esiintyi todella mallikkaasti ja edes liikkeistä emme saaneet haukkuja, vaikka tokokoira uskollisesti pyrkii ravatessa tuijottamaan minua. Tästä saatiin kuitenkin taas pieni innostuksen kipinä eli kenties ensi vuodeksi jonkinlaisia näyttelysuunnitelmia varovaisen toiveikkaasti tiedossa.

Tuomarina toimi portugalilainen Delerue Perdo Sanches ja hän kommentoi Neldasta seuraavasti: "Good head and expression. Correct neck and topline. Deep chest. Correct angulation and movement. Typical coat." Kaikessa lyhykäisyydessään ihan mukava arvostelu. :)

Ei kommentteja: