12.10.2015

Firuliina 3kk ja Neldan luonto koetuksella

Fira saavutti viime viikolla elämässään tärkeän etapin: neiti oppi hyppäämään sängylle. Nyt sitä ei sitten muualla enää viihdytäkään. :D No, meillä koirat saavat kyllä sängyllä joka tapauksessa olla, mutta yöksi nostamme vielä koiralapsen lattialle, ettei tokkurassa lähde sängyltä pissapaikkaa etsimään tai satuta itseään alastulossa.

Seuraava tärkeä etappi Firan elämässä onkin huomenna, kun neiti saa ensimmäisen rokotuksensa. :) Toivotaan, että suhteellisen ongelmitta menisi. Tänään neitieläin siis 12 viikkoa eli 3kk. Korkeutta 28cm (+2,5cm kymmenen viikon ikäisestä) ja painoa 3,6kg (+500g kymmenen viikon ikäisestä). Kasvu näyttää toistaiseksi tasaantuvan, jee. :) Isoja annoksia kyllä neiti syö, että saas nähdä, alkaako kuitenkin taas kiihtyneen kasvun vaihe kohta. :D

Kasvaminen väsyttää.Nelda sen sijaan pääsi viikonloppuna viimein luonnetestiin, joka oli ollut mun to do -listalla varmaan 2-3 vuotta... Neiti sai hienosti 140p ja merkinnän laukaisukokematon (++). Hieman kyllä ihmettelin, että laukauksiin ylipäätään reagoi, kun ei sitä tutussa ympärissä tee. Toki testissä oli jo muutenkin rasitettu kovasti hermostoa ja vieraassa paikassa oltiin. Luonnetesti oli kyllä hieno kokemus ja vahvisti mun kokemusta siitä, millainen sheltti Nelda on. :) Oli erittäin yllättävää, että tuomarit/testi sai Neldasta niin voimakkaita reaktioita aikaiseksi (mm. haukkui kunnon "vihaista" haukkua ja pakeni koko hihnanmitan päähän), sillä noin paljon Nelda ei ole pentuajan jälkeen mihinkään reagoinut. Olen tosin ymmärtänyt, että luonnetestissä koiraan kohdistetaan paljon uhkaa ja toki normaalielämässä ei ole kyllä tällaisia tilanteita tullut vastaan (esim. epäilyttävä kelkka, uhkaava ja aseistautunut ihminen, maasta ponnahtava haalari).Firankin kanssa meinaan kyllä luonnetestiin mennä, mutta odotan kenties vähintään samaan ikään kuin Neldan kanssa. Koen, että ihan hyvä olla elämänkokemusta jonkin verran alla.

Ei kommentteja: