22.1.2016

Fira puoli vuotta, eikä suotta!

Koiranpennun elämän tärkeä välietappi on jälleen saavutettu, kun neitieläin täytti tiistaina 20. päivä puoli vuotta. Maanantaina oltiin perinteisesti otettu jo mittoja, ja säkää alkaa nyt olemaan 37cm (+0,5cm kahden viikon takaisesta) ja painoa 6,7kg (+0,4kg kahden viikon takaisesta). Nelda ei muistaakseni kasvanut enää juurikaan seitsemän kuukauden iästä eteenpäin.



Aletaan hiljalleen elämään sitä murrosvaihetta, että onko mulla käsissä pentu- vai teinikoira. :) Teinikoiralta Fira kyllä ajoittain kovasti tuntuu, kun neiti on jollain tapaa kovapäinen. Fira kyllä jännittää etenkin muita koiria ja outoja juttuja (esim. metro oli kääk, kun viime viikonloppuna sillä ajeltiin, mutta sitten Rautatieasema oli ok ja siellä mentiin häntä heiluen ihmisvilinässä), mutta sitten se ei kuitenkaan ole kovin ohjaajaherkkä, jos vaikka komennan neitiä, kun riehuu tai vetää hihnassa (tämä on muuten ärsyttävää, en ole ennen kuullut vetävästä sheltistä :D). Komentamisesta Fira jopa provosoituu ja alkaa pentumaisesti käsiä näykkimään. Onko tämä nyt sitä johtajuusongelmaa? :P Nelda ja Tara ovat/olivat aina kovin nöyriä ja "pahoittivat mielensä", jos komensi yhtään kovempaa.


Neldan merkitsevä katse :D



Kaiken kaikkiaan neidistä on kasvanut mielestäni (!) nätti sheltinalku. Näyttelyt kovasti kuumottelevat, mutta pakko saada tuo epävarmuus hallintaan. Aloitamme tammikuun loppupuolella tokon pentukurssin, joten sieltä saadaan kenties harjoitusta asiaan. Fira on todella innokas tekemään kyllä kaiken maailman juttuja, kun vain häsläämisen saa kanavoitua oikein. Lelut ovat palkkana pop, ruuasta ei niin väliksi. ;) Fira on kyllä ihan superenerginen sheltti, jää Neldakin kakkoseksi. :)

Loppuun vielä suloinen Nelda-hamsteri hampaineen






Ei kommentteja: