29.1.2012

Vanha rouva ja lihava balleriina silakka fysioterapiassa

Tämän päivän ohjelmassa meillä oli koirien kanssa fysioterapiaa. En ole koskaan ollut aikaisemmin itse, enkä elukoideni kanssa moisessa sessiossa osallisena. Tietoa fysioterapeutin työstä kyllä sikäli on, kun olen itse töissä hoitoalalla ihmispotilaiden parissa. Olihan se silti tosi jännää ja uutta, miustakin koirien lisäksi. :)

Kävimme Tamara Merenvallan vastaanotolla Käpylässä, sillä eläinlääkärimme oli suositellut häntä. Täytyykin heti alussa todeta, ettei turhasta suositellut, sillä todella ihana ja ammattitaitoinen fyssari tämä Tamara oli. Hän käsitteli koiria todella kivasti, vaikka Tara-rukka onkin aikamoinen pelkuri, mitä vieraisiin ihmisiin tulee. Neldan hoitokielteisyydestäkään ei ollut haittaa, vaan hän jaksoi tosi nätistä sähköjäniksenkin kanssa. :) Huvitti kyllä, kun Taran terapian aikana Neldan piti koko ajan joko tutkia pientä huonetta (kiipeili tuoleilla ja penkeillä), haistella Taraa tai fysioterapeuttia silmästä ja korvasta tai sitten muuten vaan olla osallisena tilanteessa. :D

Ensimmäisenä käsiteltiin siis Tara-rouva, jonka takia alunperin tuohon fysioterapiaan lähdettiinkin joulukuisen eläinlääkärikäynnin jälkeen. Eläinlääkäri oli todennut Taralla kireyttä takaselän ja etureisien lihaksissa, ja samaan lopputulemaan fyssarikin tuli. Hän kävi todella perusteellisesti läpi vanhan rouvan liikeradat, minkä jälkeen alettiin venytyksin laukaisemaan kireyttä lihaksista. Oli kyllä todella hienonnäköistä nähdä ammattilainen työssään, kun itselle eläimen anatomia ja fysiologia on vähän hakusessa, eroaahan se ihmisten vastaavasta kuitenkin huomattavasti. Taralla todettiin siis jonkinlaisia "ongelmia" ranteissa (joskin ei mitään suurta), takaselässä, reisissä sekä rintalihaksissa. Taran akillesjänne on taas hieman oikutellut, joten saatiin siihenkin todella hyviä jumppaohjeita. Täytyy muistaa joka päivä niitä sitten tehdä, siinä ei kauaa mene ja auttaa varmasti. Muuten fyssari sitten kehui Taraa todella tasapainoiseksi kokonaisuudeksi, rouva on myös hyvässä lihassa tällä hetkellä, mikä oli mukava kuulla.

Neldasta fyssari kommentoi, että neiti on aikamoinen silakka. :D Nelda pyöri ja hyöri herkkujen perässä ja oli aikamoinen väkkärä muutenkin. Neldan nivelet olivat myös todella joustavat ja oikein hyvässä kunnossa, kuulemma balleriinan nivelet. :) Muutenkin koko tyttö oli kaiken kaikkiaan tasapainoinen pakkaus, mutta Neldalla on vähän liikaa rasvaa kyljissä eli laiharille mennään. *nolo* Neldan hartia-, selkä-, pakara- ja reisihaksia fyssari kehui, mikä sinänsä en yllättynyt, kun neiti on aikamoinen turborotta lenkeillä. Varmasti myös agista on saanut lihaksia. :) Sen sijaan "ongelmia" Neldalla oli rintalihaksissa, ristiselän alueella sekä pakaroissa ja reisissä. Hartioistakin löytyi aikamoista kireyttä. Mä olin itse jotenkin ajatellut, että Neldalla on yläselkä kireä, mutta näin ei ollutkaan. Neldan selkä oli fyssarin mielestä todella hyvässä kunnossa, kaunista selkälinjaa myös kehuttiin. Verryttelyohjeita saatiin siis rintalihaksia, pakaroita ja reisiä varten.

Mennään uudestaan sitten maaliskuun lopussa. Hyvää tekee miun tyttösille. :)


Taran suunvenytystreenejä ennen fyssaria herkun kanssa. :D




Ei kommentteja: