27.11.2015

Fira 4,5kk ja kauhea yksinolo

Fira täytti maanantaina 4,5kk ja neitieläin alkaa jo hiljalleen näyttämään epämääräisesti sheltiltä. :D Säkää Firalla oli maanantaina 33cm ja painoa 5,5kg eli aika maltillista kasvu vielä on. Huvittaa vaan, kun perheenjäsenet ihmettelevät kilvan, miten Firalla on niiiin iso pää. No kaipa se tuosta tasoittuu. ;)

Toinen korva vinkurallaan tässä kuvassa, muttei se menoa haittaa. Hampaitakin on jo kivasti alkanut lähtemään.




Valitettavasti saatiin keskiviikkona kuulla naapurilta melko epäystävälliseen sävyyn, että koira haukkuu yksinollessaan. Tätä on kuulemma jatkunut lokakuusta (!!) asti, mutta voinut rouva tulla aikaisemmin asiasta kertomaan, vaan hyökkäsi tuolloin keskiviikkona aggressiivisesti kaiken maailman nimettömillä uhkailulapuilla vastaan ja oli jo isännöitsijällekin soitellut viime viikolla! Ei kai me niin pelottavia olla, ettei uskalla tulla juttelemaan? :D Oli siis ihan pimennossa tämä yksinolo-ongelma...

No, nauhoitettiin tosiaan eilen koirien yksinoloa ja kyllä vaan Fira haukahtelee aika paljonkin yksinollessaan... Nyt aloitamme siis tehokkaan yksinolokuurin. Jännä, että haukahtelu on alkanut vasta lokakuussa, mutta veikkaan tämän liittyvän osin siihen, että silloin laitoimme koirat yhteen isoon tilaan. Aikaisemminhan Fira oli eristettynä omassa huoneessaan ja silloin ei ongelmia ollut. Em. rouva oli myös käynyt huutelemassa oven takana koirille (nauhoituksista tämä selvisi...) ja siitähän ne vasta riemastuivatkin... Mutta nyt vien molemmat lapsukaiseni arkisin vanhemmilleni  hoitoon, joten saa naapurikin hermolepoa. 

Naapurisopua, toivottaen Nelda ja Fira :)



Yksinolo-ongelmasta huolimatta meillä menee tosi kivasti. Firallakin alkaa olemaan jo jonkin sortin korvat, vaikka vielä aika villikkolapsi onkin. Neldan kanssa tulevat mukavasti toimeen. :) 

Sunnuntaina käydään Neldan kanssa valmentautumassa Helsinki Winneriä varten, jännää.

10.11.2015

Fira 4kk :)

Fira täytti maanantaina 4kk ja juhlittiin sitä sitten rokotusten muodossa. Nämä tehosteet+rabies ei enää ollutkaan niin kiva juttu, vaan vähän vingahtettiin rokotusta annettaessa. Muuten neiti otti jälleen aika rennosti, ja eläinklinikalla moikkailtiin kaikkia ihmisiä, niin henkilökuntaa kuin asiakkaitakin, häntä vispaten. :)




Mittaa Firalla eilen oli 32cm (+1,5cm neljäntoista viikon ikäisestä) ja 5,2kg (+700g neljäntoista viikon ikäisestä) eli jos sheltin aikuiskoon arviointi -kaavaan (4kk säkä + 6cm + noin +/-2cm) on uskominen, tulisi Firasta aikuisena noin 36-40-säkäinen. Neldallahan tämä kaava toteutui, että katsotaas taas. :D Mahdotontahan näitä aikuiskokoja on ennustaa, mutta kenties tuo kaava antaa jotain viitettä.

Katselin huvikseni Neldan kokotietoja 4kk iässä ja neiti oli ollut silloin muistaakseni säältään 30,5cm ja painoa oli joku 4,2kg eli kilon vähemmän kuin Firalla. Nelda oli kyllä tosi hoikka lapsi, Fira on kasvanut selvästi jämäkämpänä ja tasapainoisempana ainakin tähän asti. :)

Ja loppuun: hiekkaleikit on parhaita!




3.11.2015

Nahkamasu vs. karvahiiwiö

Lyhykäisesti. Fira täytti eilen 15 viikkoa ja kasvaa isona tyttönä. Painoa 15 viikon iässä jo hienot 4,8kg!



 

Viikonloppuna päästäänkin kenties jopa kahteen otteeseen pentutreffeille, kun käydään ensin FB:n kautta sovituissa ja sitten sunnuntaina Mustin&Mirrin järkkäämissä. Hyvää tekee, kun nuo toiset koirat ovat edelleen aika epäilyttäviä. :)

Tätä nämä tekisivät 24/7, jos antaisi: